Quantcast
Πυρά Καραμανλή - Κεφαλογιάννη κατά συνδικαλιστών του Μετρό - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πυρά Καραμανλή – Κεφαλογιάννη κατά συνδικαλιστών του Μετρό – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τα βέλη τους κατά των συνδικαλιστών του Μετρό εξαπέλυσαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την 5ωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

«Μια ομάδα συνδικαλιστών εκβιάζει την Κυβέρνηση και ταλαιπωρεί 1,5 εκατομμύριο πολίτες που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Η στάση εργασίας στο Μετρό έγινε διότι 21 υπάλληλοι από ανόργανες θέσεις μεταφέρθηκαν σε λειτουργικές θέσεις, για τις οποίες είχαν προσληφθεί. Αρνούνται 21 άνθρωποι να «κατέβουν» στις θέσεις που κατείχαν για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό. Βρίσκονταν σε αυτές τις θέσεις, παρατύπως είχαν μεταφερθεί 200 άτομα σε θέσεις γραφείου», είπε ο κ. Καραμανλής.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «εμείς λένε κάτι που είναι απόλυτα σαφές: είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, αλλά όταν εκβιάζουν την κυβέρνηση θα μας βρουν απέναντι τους. Δεν μπορεί μια ομάδα συνδικαλιστών να κρατά ομήρους 1,5 εκ. ανθρώπους που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους».

Επίσης, αποκάλυψε ότι «αυτό που θα κάνουμε άμεσα, είναι μια νομοθετική διάταξη με την οποία θα ορίζεται προσωπικό ασφαλείας για να εκτελούνται τα πρωινά και τα βραδινά δρομολόγια, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες».

Απαντώντας στην ανακοίνωση των εργαζόμενων, ο Υπ. Μεταφορών είπε ότι «δεν υπάρχουν 700 κενές θέσεις. Η ΣΤΑΣΥ έχει κενά αλλού, στην συγκεκριμένη διεύθυνση δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορώ να δεχτώ τα παράπονα των εργαζομένων και η πόρτα μου είναι ανοιχτή, όμως εδώ έχουμε μια κατάσταση απαράδεκτη, καθώς εκατοντάδες υπάλληλοι μεταφέρθηκαν παράτυπα σε θέσεις γραφείου».




Κεφαλογιάννης: Ασύμμετρη η αντίδραση των εργαζομένων

«Ήταν μία ασύμμετρη αντίδραση από το Σωματείο, ήταν μία ακατανόητη απόφαση. Ήταν μία απόφαση που στρέφεται εναντίον του επιβατικού κοινού», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Γιώργου Χουδαλάκη και Γιάννη Ρογκάκου.

«Δυστυχώς, μία μειοψηφία συνδικαλιστική αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτές τις κινητοποιήσεις αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία προειδοποίηση απέναντι στην ορθή απόφαση του υπουργείου να επανατοποθετήσει 21 άτομα, τα οποία ήταν διοικητικοί υπάλληλοι, ανενεργοί στα εκδοτήρια για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό», πρόσθεσε.

Τόνισε, επίσης, ότι «το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, με αποφάσεις των Δ.Σ ή Διευθύνοντων, εκατοντάδες υπάλληλοι, οι οποίοι ανήκαν στο προσωπικό, σταθμάρχες, εκδότες, ελεγκτές μεταφέρθηκαν σε θέσεις γραφείου, είναι μία λάθος απόφαση. Υπάρχουν σταθμοί, δεν εξυπηρετείται ο κόσμος, υπάρχει ταλαιπωρία και αυτή τη στιγμή μία συνδικαλιστική μειοψηφία αποφασίσει να ταλαιπωρήσει τον κόσμο. Θα περίμενε κανείς οι εργαζόμενοι να βάλουν πλάτη για την εταιρεία, αντ’ αυτού αντιδρούν σε μία ορθή απόφαση της διοίκησης».

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.