Quantcast
Ξενογιαννακοπούλου στον Realfm 97,8: Ο προϋπολογισμός δεν είναι ούτε αναπτυξιακός ούτε κοινωνικός - enikonomia.gr
share

Ξενογιαννακοπούλου στον Realfm 97,8: Ο προϋπολογισμός δεν είναι ούτε αναπτυξιακός ούτε κοινωνικός

δημοσιεύτηκε:

“Ήταν με βάση τον δημοσιονομικό χώρο που είχε ήδη κατοχυρωθεί, επειδή είχαμε βγει από τα μνημόνια, είχαμε τη δυνατότητα” δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,στον Realfm 97,8, για τη “13η σύνταξη” που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα πρόσθεσε ότι “η μείωση του ΕΝΦΙΑ είχε ψηφιστεί επι ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιήθηκε μετά τις εκλογές. Ήταν επιλογή της κυβέρνησης να δώσει 200 εκατ. επιπλέον φοροαπαλλαγή στις μεγάλες περιουσίες, αντί αυτά τα χρήματα να τα πάει στην κοινωνική πολιτική ή στο μέρισμα. Άλλα σε όλα υπάρχει θέμα πολιτικών επιλογών και είναι σαφές ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει άλλον προσανατολισμό πολιτικών επιλογών”.

“Ο προϋπολογισμόςδεν είναι ούτε αναπτυξιακός, ούτε κοινωνικός. Είναι ένας προϋπολογισμός, ο οποίος διαψεύδει τις προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις της ΝΔ” ανέφερε.

Ερωτηθείσα για το θέμα της χθεσινής στάσης εργασίας στο Μετρό και την ταλαιπωρία των πολιτών απάντησε ότι “Έγινε τεράστια σπέκουλα πάνω σε αυτό το θέμα, καλλιεργήθηκε από την κυβέρνηση. Δεν ήταν αιφνιδιαστική, υπήρχε απόφαση από την προηγούμενη ημέρα με κάλυψη της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Είχαν προηγηθεί προσπάθειες διαλόγου με το υπουργείο”.

“Η επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι είχε κατάφωρη παραβίαση των κανόνων που πρέπει να ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, μπήκαν σε διαμέρισμα ιδιωτών, δεν υπήρχε παρουσία εισαγγελέα, ήρθε εκ των υστέρων, δεν είχαν ένταλμα σύλληψης και κάνανε και πολλές βίαιες πράξεις” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.