Quantcast
Ενόχληση Άγκυρας για τον EastMed: Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια - enikonomia.gr
share

Ενόχληση Άγκυρας για τον EastMed: Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια

δημοσιεύτηκε:

Η Άγκυραδεν κρύβει τη δυσφορία και την ενόχλησή της σχετικά με τη συμφωνία για τον αγωγό EastMed, διαμηνύοντας πως “δεν μπορούμε να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια”.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, η οποία υπογράφεται στις 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως “τo Ισραήλ, η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι και η Αίγυπτος συγκεντρώθηκαν κι άρχισαν να μιλούν για τον EastMed. Άρχισαν να σχεδιάζουν τη μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη που θα βρεθεί στην ανατολική Μεσόγειο, παρακάμπτοντας την Τουρκία. Μιλούν για αγωγούς, εμφανίζουν χάρτες… Όταν συμβαίνουν αυτά, εμείς δεν μπορούμε να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια”.

Σχετικά με τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, ο Καλίν υποστήριξε πως “η Ελλάδα υποστηρίζει πως παραβιάστηκε περιοχή περίπου 15 χιλιομέτρων και λόγω της Κρήτης εκείνοι θα αποταθούν στον ΟΗΕ. Ας αποταθούν, δεν είναι πρόβλημα για εμάς”. Στην πράξη, όπως είπε, “η Αίγυπτος είναι πραγματικά ικανοποιημένη με τη συμφωνία για τη θαλάσσια δικαιοδοσία που επετεύχθη με τη Λιβύη, όπως δήλωσαν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι” και συμπλήρωσε πως “η θαλάσσια δικαιοδοσία τους επεκτάθηκε”.

Πηγή: skai.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.