Quantcast
Γεννηματά στον Realfm 97,8: Τι είπε για την συνάντηση με τον Μητσοτάκη και τον υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - enikonomia.gr
share

Γεννηματά στον Realfm 97,8: Τι είπε για την συνάντηση με τον Μητσοτάκη και τον υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

δημοσιεύτηκε:

“Από την πρώτη στιγμή φωνάζω ότι θα έπρεπε να είχε γίνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, να διαμορφωθεί εθνική γραμμή για τα θέματα αυτά και να στείλει η χώρα μας ένα ισχυρό μήνυμα με ενωμένες τις πολιτικές δυνάμεις. Ένα μήνυμα που θα έλεγε ότι είμαστε αποφασισμένοι και σε ετοιμότητα και σε εγρήγορση, με απόλυτη ψυχραιμία, να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μην το κάνει, επέλεξε να αναλάβει μόνος του την ευθύνη του χειρισμού όλης αυτής της υπόθεσης και του ταξιδιού. Και θεωρώ ότι η εικόνα που παρουσίασε από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, περισσότερο προβλημάτισε και ανησύχησε τον ελληνικό λαό παρά τον καθησύχασε” δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι “μπορούσε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη ακόμα και αυτή η επαφή με τον κ. Τραμπ και θα μπορούσαν να υπάρξουν ερωτήσεις που θα βοηθούσαν τον Πρωθυπουργό να αναπτύξει με καλύτερο τρόπο τις εθνικές μας θέσεις”.

“Στην κατ’ιδίαν συνάντηση που είχα με τον Πρωθυπουργό, θέλω να πω ότι με διαβεβαίωσε ότι εκτός κάμερας ειπώθηκαν αυτά που θα έπρεπε προς τον κ. Τραμπ. Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου διαρκώς η κυβέρνηση να περνάει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι αν συνεχίσουν να αποδέχονται η Τουρκία να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τότε θα δημιουργήσουν ακόμα ένα πρόβλημα στην περιοχή. Μια πληγή” πρόσθεσε.

“H στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως υποκριτική. Αυτή τη συμφωνία την διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας. Τι να παγώσει; Δεν γνώριζε ποια είναι η κατάσταση με την Τουρκία και την επεκτατική της λογική και και την αναθεωρητική της στάση το τελευταίο διάστημα; Τα γνώριζε. Και καθυστέρησε πολύ η Ελλάδα να λάβει τα μέτρα της και να αντιδράσει. Είχαμε πει πολλές φορές για τις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν και πόσο απροετοίμαστες ήταν κι εκείνες και ποτέ δεν ενημερωθήκαμε για το τι συζήτησαν κατ’ ιδίαν” σχολίασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

“Πρέπει να είναι πιο μετρημένη και ισόρροπη η στάση μας ως προς την Λιβύη και θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να συμμετέχουμε στη διαδικασία στο Βερολίνο” συμπλήρωσε.

“Θέλω από την εκπομπή σας να μεταφέρω ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να μαζέψει τα παπαγαλάκια της, διότι εμείς έχουμε απόλυτα στάση ευθύνης στο θέμα του εκλογικού νόμου και στα ζητήματα που αφορούν τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα, αποδεδειγμένα και στην πράξη. Και πρέπει να είναι ξεκάθαρο, είτε ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ, είτε δεν ψηφίσει, δεν υπάρχουν οι 200 βουλευτές για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Οι επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν θα γίνουν με απλή αναλογική” δήλωσε η κ. Γεννηματά.

“Πρέπει να εξασφαλιστεί η ισορροπία στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και έχει μια ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης με την επιλογή του προσώπου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να δείξει ότι κάτι αλλάζει μετά από 10 χρόνια πόλωσης και διχασμού σε αυτόν τον τόπο” είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

“Φαίνεται ότι προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να βρει ένα πρόσωπο με το οποίο θα διευθετήσει τις διαφορές στο εσωτερικό του κόμματος και κοιτάζει πώς θα έχει τα μεγαλύτερα κομματικά οφέλη. Δεν βλέπω να είναι προτεραιότητα η συναίνεση και η ισορροπία και η ομαλότητα στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος” συμπλήρωσε.

“Το ερώτημα που πρέπει να θέσετε είναι όχι γιατί προτείνω εγώ έναν άνθρωπο από την κεντροαριστερά, αλλά γιατί ο κ. Τσίπρας δεν προτείνει κάποιον από τον χώρο της Αριστεράς” είπε η κ. Γεννηματά.

Ακούστε το ηχητικό

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.