Quantcast
Πέμπτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση: Η κοινή δήλωση των θεσμών - enikonomia.gr
share

Πέμπτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση: Η κοινή δήλωση των θεσμών

δημοσιεύτηκε:

H αποστολή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα από τις 22 έως τι 24 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της πέμπτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, είχε παραγωγικές συζητήσεις για την κατάσταση, την πρόοδο που έχει γίνει και τις βασικές προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, αναφέρεται σε κοινή δήλωση των θεσμών.

Η κοινή δήλωση των Θεσμών

«Η αποστολή είχε παραγωγικές συζητήσεις για την κατάσταση, την πρόοδο που έχει λάβει χώρα, αλλά και για τις βασικές προκλήσεις τις οποίες συνεχίζει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία, καθώς και για τις προτεραιότητες πολιτικής.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην αποτίμηση της εφαρμογής συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων έως το τέλος του 2019, με βάση την ανακοίνωση του Eurogroup του Ιουνίου 2018 καθώς και στη γενική δέσμευση για συνέχιση και ολοκλήρωση των βασικών μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM.

Ο στενός διάλογος σχετικά με τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί σε τακτική βάση. Η 5η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.