Quantcast
Βρούτσης: Πακτωλός κονδυλίων από την ΕΕ για την απασχόληση την επόμενη 7ετία - enikonomia.gr
share

Βρούτσης: Πακτωλός κονδυλίων από την ΕΕ για την απασχόληση την επόμενη 7ετία

δημοσιεύτηκε:

Ευρωπαϊκοί πόροι ύψους 5,6 δισ. ευρώ θα διατεθούν την περίοδο 2021-2027 για την ενίσχυση της απασχόλησης στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας,Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο παρέμβασής του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επίδομα γέννησης, στην Ολομέλεια της Βουλής .

Αυτοί οι πόροι, είπε ο υπουργός, θα έρθουν στο υπουργείο Εργασίας για να χαράξουμε πολιτικές του μέλλοντος, και ειδικότερα:

Πρώτον, για να ενταχθούν περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας και

Δεύτερον, για την υλοποίηση στρατηγικών υπέρ της ανάπτυξης δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και των νέων. Υπάρχουν επιχειρήσεις, πρόσθεσε, που παρότι η ανεργία βρίσκεται στο 16,6%, αναζητούν και δεν βρίσκουν εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στα βασικά προβλήματα της χώρας σε επίπεδο αγοράς εργασίας και προοπτικών, ο κ. Βρούτσης είπε ότι η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους δείκτες επιστημονικής κατάρτισης δυναμικού στην Ευρώπη, αλλά από τους χειρότερους δείκτες για δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού και για τη συμμετοχή της γυναίκας στη αγορά εργασίας.

Δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε έναν δρόμο: Να αξιοποιήσουμε τα 5,6 δισ. και να χαράξουμε μια κεντρική πολιτική για να ενταχθούν περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας και για να αναπτυχθούν στρατηγικές υπέρ των δεξιοτήτων στο ανθρώπινο δυναμικό, στους νέους, τόνισε.

Για το νομοσχέδιο που αφορά στο επίδομα γέννησης, ο κ. Βρούτσης επανέλαβε τους “συμβολισμούς” των ρυθμίσεων, που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού αλλά και με την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη: Είχαμε υποσχεθεί ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση, ακριβώς το επόμενο έτος, θα γίνει η καταβολή του επιδόματος, σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει το επίδομα αλλά βάζει αστερίσκους και μας εγκαλεί για δημογραφική πολιτική, αλλά δεν μας λέει τι έκανε όσο κυβερνούσε, είπε ο υπουργός. Ούτε ένα ευρώ από το κοινωνικό κράτος δεν αφαιρέθηκε, δεν μειώθηκαν τα επιδόματα, ούτε μεγάλωσε η ανεργία. Με τα εργαλεία μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούσε αλλά αποδέχθηκε όταν κυβερνούσε, δηλαδή αυτά της Εργάνης και της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία έχει πέσει στο 16,6% τον Οκτώβριο του 2019 από 18,5% τον ίδιο μήνα του 2018, παρατήρησε.

Σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ένα μέτρο, που δεν λέμε ότι λύνει το δημογραφικό [..] είναι κόστους 173 εκ. ευρώ [..] Αυτά μπορέσαμε, αυτά δίνουμε είπε ο υπουργός Εργασίας και παρέθεσε σειρά άλλων μέτρων της νέας κυβέρνησης που βοηθούν στην επίλυση του δημογραφικού. Εμείς – μεταξύ άλλων – αυξήσαμε το αφορολόγητο για το κάθε παιδί, μειώσαμε τον ΦΠΑ στα βρεφικά είδη, δίνουμε το επίδομα γέννησης κά. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τα κάνατε; ρώτησε ο κ. Βρούτσης.





share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.