Quantcast
Κόντρα Τσίπρα-Καραμανλή για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κόντρα Τσίπρα-Καραμανλή για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, και τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, στις οποίες απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο δρόμος μετά την Πάτρα δεν είναι αυτός, που θα έπρεπε να είναι το 2020 για να προσθέσει πως “θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2013”. “Τότε, είπε, το θεωρούσαν ασύμφορο και το έβγαλαν από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού, καθώς θεωρούσαν φιλέτο το Κόρινθος-Πάτρα, το οποίο ούτε αυτό ολοκλήρωσαν και ήρθαμε να το πράξουμε εμείς”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για εκδικητικότητα από πλευράς της κυβέρνησης της ΝΔ δηλώνοντας ότι “σε αυτή τη χώρα νομίζω ότι είμαστε θύματα μιας λογικής εκδικητικότητας απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις, από τις οποίες παραλαμβάνουμε την διακυβέρνηση. Εμείς δεν το κάναμε, τώρα βλέπω ότι η σημερινή κυβέρνηση στα θέματα υποδομών (ΒΟΑΚ, μετρό Θεσσαλονίκης, Πατρών- Πύργου), ακολουθεί μια τακτική, έργα τα οποία είχαν δρομολογηθεί, έργα για τα οποία είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, έργα τα οποία μετά από χρόνια θα ολοκληρώνονταν το επόμενο διάστημα, σε μια λογική εκδικητική, σε μια λογική πολιτικής αντιδικίας δίχως λόγο, να τα καταργεί και να τα θέτει σε μεγάλη διακινδύνευση και σε ότι αφορά την χρηματοδότηση και σε ότι αφορά στις αποζημιώσεις, που θα κληθεί να πληρώσει στους ήδη υπάρχοντες παραχωρησιούχους”. Εξέφρασε, δε, την ανησυχία και τον φόβο του ότι “θα πάει στις καλένδες το έργο” της Πατρών- Πύργου.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για “τις μεγάλες καθυστερήσεις. Η εμπειρία μου λέει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθυστερήσει πάρα πολύ και νομίζω ότι δεν θα δώσει ένα τόσο μεγάλο έργο με ανάθεση. Συνεπώς ας το ξανασκεφτούν, γιατί οι πολίτες του νομού Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής δεν είναι β’ κατηγορίας και ο φόρος αίματος είναι μεγάλος”.

Τι απάντησε ο υπουργός Υποδομών

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατομμύρια πανωπροίκια στους εργολάβους, συνεπώς θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για ‘λογικές νταβατζήδων’… Ιδίως μάλιστα όταν αναφέρεται στο πολύπαθο έργο Πάτρα-Πύργος, το οποίο η δική του κυβέρνηση παρέλαβε έτοιμο να υλοποιηθεί και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά σκανδαλωδώς το έσπασαν στα 8 ικανοποιώντας τον εκλεκτό τους εργολάβο, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες”, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο Κώστας Καραμανλής.

Όπως υπογραμμίζει στη συνέχεια, “αν δεν είχαν κάνει αυτό το πολιτικό έγκλημα, σήμερα ο δρόμος θα ήταν έτοιμος. Η κυβέρνηση μας, με συνέπεια και σοβαρότητα, λύνει σύνθετα προβλήματα που κληρονόμησε. Λέμε την αλήθεια στους πολίτες. Και εξασφαλίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό, έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση και για την επόμενη περίοδο, αν χρειαστεί”.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διαβεβαιώνει πως “το ελληνικό δημόσιο δε θα ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για την υλοποίηση του έργου από το ποσό που έχει ήδη καθοριστεί με τις υπάρχουσες εργολαβίες”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.