Quantcast
Μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Αθήνα και Άγκυρα: Λύστε τις "θαλάσσιες διαφορές" σας με βάση το "διεθνές δίκαιο" - enikonomia.gr
share

Μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Αθήνα και Άγκυρα: Λύστε τις “θαλάσσιες διαφορές” σας με βάση το “διεθνές δίκαιο”

δημοσιεύτηκε:

Για “θαλάσσιες διαφορές” που πρέπει να λυθούν με βάση το «διεθνές δίκαιο» απαντά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντσε ερώτημα του ΑΝΤ1 για την προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Ο Λευκός Οίκος και η αμερικανική διπλωματία δεν θέλησαν σήμερα να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τράμπ-Ερντογάν. Ωστόσο, η λιτή ανακοίνωση μέσω twitter του αναπληρωτή εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζούντ Ντίρι για το περιεχόμενο της συζητήσης τους στην ουσία απεικονίζει την πάγια και αμετάβλητη ουδετερότητα των ΗΠΑ όπως αυτή καταγράφεται από την δεκαετία του ’70.

Ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Θανάσης Τσίτασας ρώτησε τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το πως σχολιάζει η αμερικανική διπλωματία την συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα περί προσφυγής των ελληνοτουρκικών διαφορών στην Χάγη. Στην απάντηση του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικέντρωσε τις ελληνοτουρκικές διαφορές μόνο στις θαλάσσιες διαφορές οι οποίες θα πρέπει να επιλυθούν με βάση το διεθνές δίκαιο, κάτι που φωτογραφίζει εμμέσως πλην σαφώς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε γραπτή του αποκλειστική δήλωση στον ΑΝΤ1 ανέφερε:

“Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Καλούμε όλα τα κράτη να επιλύσουν τις θαλάσσιες διαφορές τους ειρηνικά και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”.

Πηγή: ant1news.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.