Quantcast
Τροπολογία για το ποδόσφαιρο: Μήνυμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της ΝΔ - enikonomia.gr
share

Τροπολογία για το ποδόσφαιρο: Μήνυμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της ΝΔ

δημοσιεύτηκε:

Σαφές μήνυμα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων», στέλνουν πηγές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας για τις αθλητικές ποινές.

Οι ίδιες πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους τυχόν εκφράσουν τη διαφωνία τους με την τροπολογία, είτε με τη στάση είτε με την ψήφο τους στη Βουλή, θέτοντας έτσι θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Η ονομαστική ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για τις 13:00, σήμερα, και η διεξαγωγή της εκτιμάται πως θα αποτελέσει το πρώτο κρίσιμο κρας τεστ για τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Το μήνυμα για κυρώσεις σε ενδεχόμενη «ανταρσία» δόθηκε, εξάλλου, και χθες με την απόφαση του Πρωθυπουργού να διαγράψει τον ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος νωρίτερα είχε απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση.

Πέτσας: Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα

Στο μεταξύ, την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη σημερινή ψηφοφορία, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε δηλώσεις του, σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως «δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία» και «το θέμα του ποδοσφαίρου δεν προκάλεσε κυβερνητική κρίση».

Όπως εξήγησε «το θέμα του ποδοσφαίρου είναι ένα δύσκολο θέμα διότι απευθύνεται κυρίως στο θυμικό» και πρόσθεσε ότι «αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή με την νομοθετική πρωτοβουλία που είναι στην Βουλή και ψηφίζεται σήμερα είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα και να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση. Οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που θα δείτε στο επόμενο διάστημα σχετίζονται συνολικά με το θέμα του ποδοσφαίρου και της διαχείρισης του επομένως θα ήθελα να διαφυλαχθώ σε σχέση με αυτά που θα δείτε στο ποδόσφαιρο τα οποία δεν σχετίζονται με ποινές μόνο αλλά με ολόκληρη οργάνωση».

Επεσήμανε πάντως πως «όντως καταλαβαίνουμε την συναισθηματική φόρτιση σε Θεσσαλονίκη – Πειραιά».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.