Quantcast
Άγρια κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα για την εξωτερική πολιτική και το ποδόσφαιρο - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Άγρια κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα για την εξωτερική πολιτική και το ποδόσφαιρο – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Μονομαχία Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα με αιχμή την εξωτερική πολιτική και τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, ήδη από την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμπλέκει τη χώρα “σε περιπέτειες που την ξεπερνούν” και ότι δεν συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να χαραχτεί μία κοινή εθνική στρατηγική. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπερψηφίσει αυτή την αμυντική συμφωνία, εξήγησε “διότι δεν τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να αποβεί θετική για τα συμφέροντα της χώρας” και εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ “με τη λογική του δεδομένου συμμάχου που εσείς προωθείτε”.

“Αυτό το νομοσχέδιο δεν έπρεπε να είχε καν κατατεθεί, όχι να έρχεται προς ψήφιση σήμερα”, είπε, προσθέτοντας ότι “η σπουδή σας να το ψηφίσετε χωρίς να διασφαλιστούν αυτές οι διαβεβαιώσεις, σας καθιστούν υπεύθυνο για οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη που βεβαίως όλοι θέλουμε να αποφευχθεί”.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι βεβαίως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε αυτή τη συμφωνία και “προώθησε την αναβάθμιση των αμυντικών και διπλωματικών μας σχέσεων με τις ΗΠΑ”. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό το έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “καθιστώντας από την αρχή σαφές στους συμμάχους μας ότι η αναβάθμιση της συνεργασίας μας βασίζεται στη σύγκλιση των εθνικών μας συμφερόντων και κάθε βήμα πρέπει να έχει αμοιβαίο όφελος”.

Και συνέχισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση “ψηφίζετε τη συμφωνία χωρίς καμία ουσιαστική διαβεβαίωση για τη στάση των ΗΠΑ στις δύσκολες στιγμές, που ανακοινώνει με θράσος ο πρόεδρος της Τουρκίας, ότι έρχονται. Ασφαλώς, δεν θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω για τις αμερικανικές δηλώσεις που αναδεικνύετε ως διαβεβαιώσεις…. Δηλαδή, τι άλλο έπρεπε να κάνετε κ Μητσοτάκη, για να δείξετε στις ΗΠΑ ότι είμαστε δεδομένοι;”.

Με αφορμή τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι “δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα” και ότι “δεν είναι σε θέση να χειριστεί προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ”. “Εδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς”, είπε, θέτοντας το ερώτημα: “Θα διαχειριστείτε άραγε μια κρίση – ο μη γένοιτο – στα εθνικά μας ζητήματα; Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν, που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες;”.

Μητσοτάκης: Το πεπρωμένο της κωλοτούμπας φυγείν αδύνατον

Απαντώντας, ο Πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι “μου δώσατε την εντύπωση ότι επιχειρείτε να κάνετε αντιπολίτευση μόνο χάρη της αντιπολίτευσης, σας το έχω πει ότι δεν έχω ουσιαστικά διαγνώσει καμία σημαντική απόκλιση ως προς τις κεντρικές κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής. Θεωρώ ότι αυτό είναι θετικό, κατάκτηση για τη χώρα”.

Όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “πρέπει να σας πω κ. Τσίπρα ότι όταν πήγα στις ΗΠΑ χρησιμοποίησα αυτή τη διακομματική συναίνεση ως απόδειξη της σταθερότητας της χώρας στις επιλογές της εξωτερικής πολιτικής. Μίλησα πως ξεχάσατε τις πορείες στην αμερικανική πρεσβεία και τα συνθήματα. Ξαφνικά επιστρέφω από τις ΗΠΑ και ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τη κύρωση συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας γιατί κάτι άλλαξε και θα φανούμε προβλέψιμοι, δεδομένοι και ότι δεν πρέπει να είμαστε δεδομένοι και προβλέψιμοι στην εξωτερική πολιτική”.

Καταλόγισε, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι “αυτή τη συμφωνία την είχατε διαπραγματευτεί και θέσει σε εφαρμογή εσείς κ. Τσίπρα. Όλα αυτά τα είχατε ήδη κάνει, από το 2018 λειτουργεί. Ποιον κοροϊδεύετε εδώ πέρα; Πράγματι είπα στις ΗΠΑ ότι είναι καλό να είσαι προβλέψιμος. Απρόβλεπτος ήσασταν εσείς το πρώτο εξάμηνο του 2015 και είδαμε που μας οδηγήσατε”.

“Η προβλεψιμότητα στην εξωτερική πολιτική είναι πλεονέκτημα”, επισήμανε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε: “Έλαβα πριν από δέκα ημέρες επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών κ. Πομπέο. Σε αυτή την επιστολή ο κ. Πομπέο γράφει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αφοσιωμένες στη στήριξη της ευημερίας, της ασφάλειας και της δημοκρατίας της Ελλάδος. Δεν θυμάμαι κ. Τσίπρα να πήρατε τέτοια επιστολή επί δικών σας ημερών. Η τελευταία φορά που λάβαμε τέτοια επιστολή από Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ήταν το 1976”.

“Είχατε πάρει και εσείς μια επιστολή από τον κ. Τραμπ που σας συνεχάρη για τη συμφωνία των Πρεσπών”, είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: “Εμείς χτίζουμε πάνω στις δικές σας πολιτικές επιλογές τις οποίες έρχεστε τώρα και αναιρείτε. Παραμένετε όντως απρόβλεπτος και αναξιόπιστος. Άλλοτε ξεκινούσατε για πορεία προς αμερικανική πρεσβεία και φεύγατε στο Σύνταγμα. Έτσι και τώρα αρνείστε τη συμφωνία. Το πεπρωμένο της κωλοτούμπας φυγείν αδύνατον. Θα σας καλέσω να φανείτε και πάλι απρόβλεπτος. Παρότι θα ψηφίσετε παρόν – ψηφίστε τουλάχιστον όχι, τι είναι αυτά τα μεσοβέζικα – αλλάξτε την απόφασή σας και ψηφίστε μαζί μας. Για την Ελλάδα θα είναι κέρδος”.

Κόντρα για το ποδόσφαιρο – Τσίπρας: Μην πάτε να ρίξετε λοιπόν τον μουτζούρη στον Αυγενάκη

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος του “ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε “κωμικοτραγικά” τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα, σχολιάζοντας πως “έχουν σχέση με την αξιοπιστία και την ικανότητα και την ειλικρίνεια μίας κυβέρνησης που ταυτόχρονα διαχειρίζεται και εθνικά θέματα”.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως “επιτρέψτε μου να πάω κόντρα στο ρεύμα των τελευταίων ημερών. Δεν τον διακρίνω εδώ τον κ. Αυγενάκη, το φάντασμα που πλανιέται πάνω από τον χώρο του ποδοσφαίρου και της χώρας, όπως εύστοχα είπε ο κ. Τσακαλώτος. Εκφράζω την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μου στον κ. Αυγενάκη, πολύ απλά γιατί για αυτούς τους άθλιους χειρισμούς την ευθύνη δεν την έχει ο Αυγενάκης αλλά ο κ. Μητσοτάκης. Υπάρχει ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος”.

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο, “μην πάτε να ρίξετε λοιπόν τον μουτζούρη στον Αυγενάκη… εσείς είστε προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό το χάος που έχετε δημιουργήσει”, είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Σχετικά με την αντικατάσταση μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σχολίασε ότι είναι “σαν να αλλάζεις τον διαιτητή της αναμέτρησης στο ‘90 και ο νέος να σφυρίζει πέναλτι στο ‘93. Είτε το σφυρίξει είτε δεν το σφυρίξει, ξύλο θα φάει. Κι εσείς ξύλο τρώτε και καλώς τρώτε”.

Και κατέληξε λέγοντας: “Αδυνατείτε να ξεπληρώσετε τα γραμμάτια που υπογράψατε με την διαπλοκή προεκλογικά. Και είναι πολλά αυτά τα γραμμάτιά και προς πολλές κατευθύνσεις. Για αυτό τώρα δε μπορείτε όσο κι αν προσπαθήσετε δεν θα ισορροπήσετε τα πράγματα. Και ξέρετε κάτι; Ο λαός μας λέει όποιον ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Και εσείς ανακατευτήκατε πολύ με τα πίτουρα”.

Μητσοτάκης: Προτιμώ να περνάω δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για αχρείαστα δημοψηφίσματα

Παίρνοντας τον λόγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι “προτιμώ να περνάω δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για αχρείαστα δημοψηφίσματα και για το πως οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού”. Όπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός, “ασχολούμαι και με το ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας. Οι τελευταίες ημέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μίζερη επικαιρότητα. Δυστυχώς την ώρα που η χώρα ανακτά διεθνώς την αξιοπιστία της στην οικονομία, πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα. Μία επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα. Διχάζοντας του πολίτες ακόμα και με όρους γεωγραφίας. Αυτά δεν είναι καινούργια. 20 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα. Καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει”.

Και συνέχισε ρωτώντας την αξιωματική αντιπολίτευση: “Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτή τη διάταξη; Δεν μιλάμε για μία αθλητική διευθέτηση αλλά για μια παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι. Για την υπόθεση θα επιληφθεί τελικά η αθλητική δικαιοσύνη”.

Αναφέρθηκε, επιπλέον, την απόφασή του να διαγραφεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στην ευρωβουλή. “Έκρινα εγώ ότι μία ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να μετεξελιχθεί σε κοινωνική. Φρόντισα να απομακρύνω ευρωβουλευτή μας που δεν συμπεριφέρθηκε ως εκπρόσωπος του λαού αλλά ως οπαδός. Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεση μας. Κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία. Να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με φτηνά συνθήματα. Είναι γνωστή εξάλλου και καταγεγραμμένη σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης η ευθύνη πρωτίστως των παραγόντων και δευτερευόντως της πολιτείας για την κατάντια του ποδοσφαίρου”, είπε ο Πρωθυπουργός.

Προειδοποίησε, δε, “όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση και η βουλή θα απαντήσουν κατάλληλα. ο αθλητισμός είναι υγεία”.

Όπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός, θεωρεί ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. “Και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους. Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη Super League γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα. Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει κ. Τσίπρα η λέξη”.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε, “με διεθνή υποστήριξη και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες. Θα έχουμε την ευκαιρία για όλα αυτά και όταν μας επισκεφτούν οι ιθύνοντες της UEFA και FIFA να πούμε πολλά περισσότερα από την επόμενη εβδομάδα. Αναλαμβάνουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί”. “Να γνωρίζουν οι συνένοχοι σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο ότι θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους”, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Τσίπρας στη
δευτερολογία του: Κύριε Μητσοτάκη
μιλήσατε εσείς για “νταβατζήδες”;

Σε υψηλούς τόνους
απέναντι στον πρωθυπουργό, ιδιαίτερα
σε σχέση με το ζήτημα που αφορά στο
ποδόσφαιρο, ήταν και η δευτερολογία του
Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας στον κ.
Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική,
επανέλαβε ότι όντως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
διαπραγματεύτηκε την αμυντική συμφωνία
“σε μια λογική αμοιβαίου οφέλους,
όμως η κύρωση της σήμερα πριν να
διασφαλιστούν από την πλευρά των ΗΠΑ
τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην πράξη
και όχι μόνο στα λόγια, είναι μια λάθος
κίνηση”. “Ίσως δεν έχετε καταλάβει
τι ψηφίζουμε σήμερα, άλλο είναι μια ad
hoc χρήση άδειας βάσει των διεθνών
συμφωνιών και άλλο η ετήσια συμφωνία”.
“Αυτό που λέμε είναι ότι η χώρα θα
έπρεπε να πάρει σαφέστατη δέσμευση ότι
αν κλιμακωθούν οι προκλήσεις από τον
γείτονά μας οι ΗΠΑ δεν θα αρκεστούν σε
ρητορικές παρεμβάσεις”, τόνισε.

“Ναι κ. Μητσοτάκη,
εγώ ο ‘απρόβλεπτος’ ήμουν ο πρωθυπουργός
μαζί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που
καταφέραμε να βγει η χώρα από τα μνημόνια
μετά από μια 8ετή κρίση”, απάντησε ο
κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό. Πρόσθεσε
ότι η “απρόβλεπτη” κυβέρνηση του
ΣΥΡΙΖΑ ήταν που κατάφερε, όπως σημείωσε,
να φέρει τους εταίρους στο τραπέζι για
να πάρει η χώρα ρύθμιση του χρέους, που
κατάφερε να δημιουργήσει buffer 37 δισ., να
αναβαθμίσει την αξιοπιστία και τη
γεωπολιτική δυναμική της χώρας με τις
συμφωνίες της στην Ανατολική Μεσόγειο
και τα Βαλκάνια με τη Συμφωνία των
Πρεσπών”. “Έχετε το θράσος να μιλάτε
για κωλοτούμπα;”, είπε, προσθέτοντας
ότι τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ τιμά αυτή
τη Συμφωνία. “Εγώ ο ‘απρόβλεπτος’
όταν πήγα στις ΗΠΑ δεν κάθισα βουβός
απέναντι στον Τραμπ, ο ‘απρόβλεπτος’
δεν σκούνταγε τον Αμερικανό Πρόεδρο
μπας και πει μια λεξούλα, η ‘απρόβλεπτη’
διπλωματία μας είχε εξασφαλίσει
συνέντευξη Τύπου για να ακουστούν οι
εθνικές μας θέσεις και να υπερασπιστούμε
τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτή
η ‘απρόβλεπτη’ στάση οδήγησε στη στήριξη
του EastMed και στο EastMed Act”. Πρόσθεσε ότι
και μόνο ο “πανηγυρισμός” για την
επιστολή Πομπέο, “φανερώνει την
αποτυχία της επίσκεψης σας. Γιατί δεν
τα είπε ο Τραμπ εκεί και σας τα έστειλε
ο Πομπέο;”.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε
ότι όλη η Ελλάδα έκρινε “ακούγοντας”
τον κ. Τραμπ να λέει στις επίσημες
διαρροές μετά το τηλεφώνημα που είχε
με τον Τούρκο Πρόεδρο, βρείτε τα στην
Ανατολική Μεσόγειο. “Και την άλλη
μέρα ο Τούρκος Πρόεδρος είπε αυτά τα
απαράδεκτα και προκλητικά”, συνέχισε.
Επίσης αναφέρθηκε σε συνέντευξη του
Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του
Αμερικανού Προέδρου, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν,
στην “Καθημερινή” που, όπως ανέφερε
ο κ. Τσίπρας, είπε να μην είναι η Ελλάδα
τόσο επιθετική με την Τουρκία γιατί
σπρώχνει τη σημαντική αυτή χώρα εκτός
ΝΑΤΟ. Εν είδει τριτολογίας, ο κ. Τσίπρας
κατέθεσε στα πρακτικά σχετικό δημοσίευμα
των “ΝΕΩΝ” για την εν λόγω συνέντευξη
που επικαλέστηκε και διάβασε σχετικό
απόσπασμα.

“Κύριε Μητσοτάκη
μιλήσατε εσείς για ‘νταβατζήδες’;”,
συνέχισε ο κ. Τσίπρας, για το ζήτημα του
ποδοσφαίρου. “Ποιοι είναι αυτοί; Έχουν
ονοματεπώνυμο; Ποιοι είναι; Πώς λέγονται;
Ποιος είναι ‘νταβατζής’; Ο κ. Μαρινάκης,
ο κ. Σαββίδης; Αυτοί είναι οι ‘νταβατζήδες’;
Πείτε το, γιατί δεν το λέτε;”, είπε ο
πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. “Μιλάτε εσείς
για φερέφωνα των ιδιοκτητών των ΜΜΕ που
με βάση τα συμφέροντα τους στο ποδόσφαιρο
γέρνουν τα ΜΜΕ τους; Αλήθεια συμβαίνει
αυτό στον τόπο; Δεν το ‘χαμε καταλάβει
τόσα χρόνια. Καλωσορίσατε στη χώρα μας”,
πρόσθεσε. “Και εν πάση περιπτώσει
ποια είναι αυτά τα ‘φερέφωνα’, για πείτε
μας”, συνέχισε ο κ. Τσίπας, “είναι
η εφημερίδα τα ΝΕΑ, είναι το κανάλι ΟΝΕ
ή μήπως ο τηλεοπτικός σταθμός Open ή το
Εθνος;”. “Όταν βγαίνετε στο βήμα
και λέτε τέτοιες βαριές κουβέντες, να
έχει την ευθύνη να βάλετε υπογραφή σε
αυτά που λέτε, όχι απλά να μιλάτε για
νταβαζτήδες, φερέφωνα και ΜΜΕ”,
ανέφερε.

Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης
“ανακάλυψε πράγματα που έχουν γίνει
από το 2016, η ΕΠΟ είναι υπό την UEFA, εμείς
τα κάναμε όλα αυτά”. Τέλος, έθεσε το
ερώτημα: “Εσείς δεν ήσασταν που με το
που εκλεγήκατε, μειώσατε 50% τη φορολογία
των ΠΑΕ στα συμβόλαια με τους ποδοσφαιριστές,
κάνοντας δώρο σ’ αυτή τη διαπλοκή που
σήμερα εσείς καταγγέλλετε; Επειδή εσείς
ήσασταν, καλά ξεμπερδέματα. Δεν σας
λυπάμαι καθόλου”, κατέληξε ο πρόεδρος
του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο:



Μητσοτάκης στη
δευτερολογία του: Θα μιλήσω και εγώ με
ονόματα

«Θα σας
παρακαλούσα κ. Τσίπρα την επόμενη φορά
όταν αναφέρεστε σε δηλώσεις τρίτων,
ζητήστε από το επιτελείο σας τα ακριβή
αντίγραφα αυτών που έχουν γίνει. Είμαι
περίπου βέβαιος ότι ο σύμβουλος ασφαλείας
του Αμερικανού Προέδρου δεν τα είπε
όπως τα είπατε εσείς», είπε
κατά τη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης.

«Καταλαβαίνω
ότι σας προκαλεί πολύ μεγάλη ενόχληση
κάθε φορά που η χώρα λαμβάνει εύσημα
για την πρόοδο που έχει πετύχει τους
τελευταίους 6 μήνες. Σταματήστε αυτή
την πιπίλα για το πόσο απρόβλεπτοι είστε
και ότι βγάλατε την Ελλάδα από τα μνημόνια
αφού τη βάλατε πρώτα»,
συμπλήρωσε και επισήμανε: «Ενισχύουμε
το πλαίσιο των στρατηγικών μας συμμαχιών.
Όχι μόνο με τις ΗΠΑ αλλά και με άλλες
χώρες. Το επίπεδο ελληνογαλλικών σχέσεων
ποτέ δεν ήταν καλύτερο. Έχω τις επόμενες
ημέρες να επισκεφτώ Σαουδική Αραβία
και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Απαράδεκτο
και απρεπές να αφήνετε υπονοούμενα για
τα ταξίδια του πρωθυπουργού. Υπήρχε
πάντα σε αυτή την αίθουσα πάγια πρακτική
των πολιτικών δυνάμεων ότι όταν ο
πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό
αποφεύγεται η κριτική εντός Ελλάδος.
Την έχετε εγκαταλείψει.Τα καλά ξεμπερδέματα
τα επιστρέφω για τα δικά σας εσωκομματικά
προβλήματα».

«Θα μιλήσω
και εγώ με ονόματα. Ο κ. Μαρινάκης είναι
αυτός που σας έκανε διθυραμβικά εξώφυλλα
στις εφημερίδες μέχρι που δεν τα βρήκατε
κάπου. Ως προς τον κ. Σαββίδη με τον οποίο
πηγαίνατε αγκαλιά στη Θεσσαλονίκη, αν
θυμάμαι καλά αυτός είχε πει ότι ο
Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.
Εσείς τους πήρατε αγκαλιά»,
κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.


Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.