Quantcast
Διαδίκτυο: Ταχύτερη πρόσβαση με επένδυση που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - enikonomia.gr
share

Διαδίκτυο: Ταχύτερη πρόσβαση με επένδυση που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

δημοσιεύτηκε:

Ταχύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο θα φέρει το έργο υπερταχείας ευρυζωνικότητας που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Μάιο του 2021.

Σε ανακοίνωσή της, η Κομισιόν ανέφερε ότι το έργο, ύψους 223 εκατ. ευρώ, θα προσφέρει σύγχρονη και ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο στους χρήστες σε ολόκληρη τη χώρα, ωφελώντας περίπου 11 εκατομμύρια πολίτες.

Σημειώνει ακόμη ότι η υπερταχεία ευρυζωνικότητα θα συμβάλει στη δημιουργία άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων, θα ωφελήσει τους καταναλωτές, παρέχοντάς τους καλύτερη πρόσβαση σε υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου, τους πολίτες, οι οποίοι θα επωφεληθούν από μέσα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, και τους εργαζομένους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα τηλεργασίας, μειώνοντας έτσι τον χρόνο που αφιερώνουν στις μετακινήσεις τους και δαπάνες όπως το μίσθωμα γραφείου.

Η επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σαφές παράδειγμα της προστιθέμενης αξίας της πολιτικής συνοχής, που διασφαλίζει ότι κανείς δεν μένει στο περιθώριο, και επισημαίνει: «Χάρη σε αυτή την επένδυση, οι Έλληνες πολίτες — και ιδίως εκείνοι που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές — θα επωφεληθούν από αποτελεσματική, σύγχρονη και υπερταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πάνω από 196 εκατ. ευρώ θα δοθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 27 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Πηγή πληροφοριων: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.