Quantcast
Η θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου συζητήθηκε σε συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού - enikonomia.gr
share

Η θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου συζητήθηκε σε συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

Ηακτοπλοϊκή σύνδεσημεταξύΕλλάδας και Κύπρου ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Τουρισμού ο υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, ο υγυπουργός, Μάνος Κόνσολας και ο γενικός γραμματέας, Κωνσταντίνος Λούλης, με την υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου, Νατάσα Πηλείδου.

Ειδικότερα ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα και θα αναπτυχθεί νέα αμφίδρομη σχέση, ειδικά αν υπάρξουν ενδιάμεσοι σταθμοί στα νησιά του Ελλάδας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για συνεργασία στον τομέα της κρουαζιέρας και ότι η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να συνεργαστούν στη διασύνδεση λιμανιών που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας και να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα νέο ενδοκοινοτικό πλαίσιο φορολόγησης για την κρουαζιέρα.

Κατά τη συνάντηση έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τομέα του καταδυτικού τουρισμού, ενώ συζητήθηκε και το πλαίσιο διευκόλυνσης Ελλήνων και Κυπρίων επιχειρηματιών για επενδυτικές πρωτοβουλίες στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, με τη δημιουργία μαρινών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.