Quantcast
Κικίλιας για κορονοϊό: Δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess - Πότε θα επαναπατριστούν - enikonomia.gr
share

Κικίλιας για κορονοϊό: Δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess – Πότε θα επαναπατριστούν

δημοσιεύτηκε:

Δύο Έλληνες βρίσκονται μέσα στο κρουαζιερόπλοιοDiamond Princess που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία και ο επαναπατρισμός τους πιθανόν θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς».

Σημειώνεται πως στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν περισσότερα από 3.700 άτομα και έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό 355.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης στον επιτυχημένο επαναπατρισμό δυο Ελλήνων από την Κίνα μέσω Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας, τους οποίους και ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους με το προσωπικό του νοσοκομείου Σωτηρία, όπου μπήκαν σε καραντίνα.

«Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα», διαβεβαίωσε ο υπουργός και επανέλαβε πως τυχόν κρούσμα θα αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και επαγγελματικά.

Αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώνει, ελέγχει, δίνει ειδικές οδηγίες για στα λιμάνια, στα ξενοδοχεία, στους χώρους εξόδου – εισόδου στη χώρα. Επανέλαβε, επίσης, ότι είναι μια πραγματικότητα πως μπορεί να φτάσει και στην Ελλάδα ο ιός. Εάν αυτό συμβεί, συνέχισε, το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί «με ψυχραιμία και επαγγελματικά και με τις οδηγίες των επιστημόνων, όχι υπό το κράτος του πανικού και της κακής αναμετάδοσης των fake news».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας έστειλε μήνυμα ότι «θα αντιμετωπίσουμε στη ρίζα της, την αλυσίδα της μετάδοσης. Θα την ανακόψουμε. θα απομονώσουμε το περιστατικό».

Πηγή: skai.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.