Quantcast
Γεωργιάδης: Η Ελλάδα δεν έχει επηρεασθεί ιδιαίτερα από τον κορονοϊό - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα δεν έχει επηρεασθεί ιδιαίτερα από τον κορονοϊό

δημοσιεύτηκε:

Την Ελλάδα δεν την επηρεάζει ιδιαίτερα άμεσα η κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία εξαιτίας του κορονοϊού, «γιατί πχ ο τουρισμός από την Κίνα είναι σχετικά μικρός, μόλις 300 χιλιάδες τουρίστες. Είχαμε εργαστεί για να βάλουμε και νέες αεροπορικές γραμμές αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα υπάρχει ζήτημα».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, προσθέτοντας: «Εάν κρατήσει μία – δύο εβδομάδες ακόμη, πιθανότατα δεν θα μας επηρεάσει ιδιαίτερα. Εάν κρατήσει ένα χρόνο, προφανώς θα επηρεάσει όλο τον πλανήτη».

Σε ό,τι αφορά, γενικότερα, στην οικονομία είπε: «Χρειάζεται διάνυσμα χρόνου η βελτίωση των μακρο και των δημοσιονομικών μεγεθών να περάσει στην πραγματική οικονομία. Ασφαλώς το 2020 θα δούμε μεγάλη βελτίωση. Ήδη η μεγάλη πτώση των επιτοκίων δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας θα δημιουργήσει καινούργιες συνθήκες για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Χρειάζεται, όμως, διάνυσμα χρόνου για να έλθει στην καθημερινή ζωή. Η διαφορά, πάντως, φαίνεται ήδη και οι πολίτες με τις μειώσεις των φόρων έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, κάτι που θα γίνεται περισσότερο εμφανές προϊόντος του 2020».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.