Quantcast
Προανακριτική: Ο "Σαράφης" επικοινώνησε με την αστυνομία - Τι όρο θέτει για να καταθέσει - enikonomia.gr
share

Προανακριτική: Ο “Σαράφης” επικοινώνησε με την αστυνομία – Τι όρο θέτει για να καταθέσει

δημοσιεύτηκε:

Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης»φέρεται να επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, ο μάρτυρας είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας από το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, και δήλωσε πως επιθυμεί να εμφανιστεί ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής, με τον όρο της μυστικότητας της κατάθεσής του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αστυνομικός επιφυλάχθηκε να μεταφέρει το αίτημά του στην Προανακριτική.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο προστατευόμενος μάρτυρας έστειλε και επιστολή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ζητά να καταθέσει με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης χαρακτηριστικών.

Σημειώνεται πως την Τρίτη, ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν είχε προσέλθει στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του. Παρά τις έρευνες των αστυνομικών αρχών δεν είχε εντοπιστεί.

Προανακριτική: Δεν διαπραγματευόμαστε με μάρτυρες

«Το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας ενημέρωσε σήμερα την ειδική επιτροπή ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία ‘Μάξιμος Σαράφης’ εξέφρασε τη βούλησή του να εξεταστεί με ηλεκτρονικά μέσα προστασίας της ανωνυμίας του», ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης μέλος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τους μάρτυρες πως θα τους εξετάσουμε», σχολίασε βουλευτής της πλειοψηφίας στην επιτροπή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.