Quantcast
Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής - enikonomia.gr
share

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής

δημοσιεύτηκε:

Η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για τον επταετή προϋπολογισμότης ΕΕ ολοκληρώθηκε, περίπου 20 λεπτά μετά την επανέναρξή της, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Δυστυχώς σήμερα διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία και πως χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ αμέσως μετά το τέλος της συνόδου.

Η διαπραγμάτευση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ είναι πολύ δύσκολη, ιδίως μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, αναγνώρισε ο Μισέλ.

Στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδας) άρχισαν ξανά οι εργασίες της συνόδου κορυφής της ΕΕ για τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ, μετά από περίπου είκοσι ώρες διακοπή.

Οι 27 ηγέτες των κρατών-μελών ανέμεναν την κατάθεση της νέας συμβιβαστικής πρότασης του Μισέλ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά τη διακοπή της συνόδου κορυφής χθες το βράδυ, επιδόθηκε σε έναν μαραθώνιο αγώνα δρόμου με διμερείς συναντήσεις, προκειμένου να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των χωρών που εισφέρουν στον προϋπολογισμό και δεν δεν θέλουν αυτός να υπερβαίνει το 1% του ΑΕΠ της ΕΕ και αυτών που είναι ωφελούμενες που ζητούν να φθάνει έως το 1,3% του ΑΕΠ.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις σε άλλο διαπραγματευτικό πλαίσιο. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε εξαμερής συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την καγκελάριο της Γερμανίας, ‘Αγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.