http://www.enikonomia.gr/timeliness/231510,mitsotakis-ekloges-sto-telos-tis-tetraetias-o-k-tsipras-tha-perim.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_231510_d6028e4479-9229e7d4c27b3695.jpg «Νοικοκυριά και επιχειρήσεις πληρώνουν, πλέον, μικρότερο ΕΝΦΙΑ και λιγότερους φόρους και εισφορές. Ήδη, προχωρούν πολλές στρατηγικές επενδύσεις... 2/23/2020 1:52:37 PM

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας - Ο κ. Τσίπρας θα περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας - Ο κ. Τσίπρας θα περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά

«Νοικοκυριά και επιχειρήσεις πληρώνουν, πλέον, μικρότερο ΕΝΦΙΑ και λιγότερους φόρους και εισφορές. Ήδη, προχωρούν πολλές στρατηγικές επενδύσεις, πολλά έργα ΣΔΙΤ και 180 επιχειρηματικά σχέδια, ενταγμένα στον αναπτυξιακό νόμο. Σύνολο, 4,04 δισ. Όλα αυτά έφεραν ξανά στη χώρα τη διεθνή εμπιστοσύνη, κάτι που δεν ήταν καθόλου δεδομένο: Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο. Και η οικονομία της συνεχώς αναβαθμίζεται. Το στοιχείο αυτό είναι καθοριστικό για την παρούσα συγκυρία, αλλά και για το μέλλον. Γιατί η διεθνής αξιοπιστία της οικονομίας μας είναι η προϋπόθεση για τη διεκδίκηση μικρότερων πλεονασμάτων και, συνεπώς, για την άσκηση δίκαιης και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής. Αλλά και το θεμέλιο για την ανάπτυξη, όλα τα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Τότε είχαμε capital controls, σήμερα έχουν καταργηθεί, τότε ψηφιζόταν ο νόμος Παρασκευόπουλου και απελευθερώνονταν χιλιάδες εγκληματίες, σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και έχουν προσληφθεί 1500 νέοι αστυνομικοί. Η χώρα δανειζόταν στο δεκαετές της ομόλογο με επιτόκιο 14,6 % και σήμερα για πρώτη φορά το επιτόκιο του δεκαετούς έχει πέσει κάτω από το 1%. Τότε οι καταθέσεις είχαν μειωθεί κατά 42 δισ. ευρώ και σήμερα ήδη έχουν επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα 8 δισ. ευρώ Και βέβαια τότε υπογραφόταν το τρίτο μνημόνιο και σήμερα έχει κλείσει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης αναφερόμενος στις επιλογές της κυβέρνησης στον κοινωνικό τομέα είπε: «Στο ίδιο διάστημα, σελίδα γύρισε και η κοινωνία, με το βλέμμα στραμμένο στους πιο αδύναμους: Ο κοινωνικός προϋπολογισμός σταθεροποιήθηκε στα 3,5 δισ, προσθέτοντας και νέες, στοχευμένες παροχές, όπως το επίδομα γέννησης. Κι αυτό διατηρώντας ακέραια απέναντι στην προεκλογική προπαγάνδα την οποία ακούγαμε, όλα τα μόνιμα κοινωνικά επιδόματα. Ενώ ο βασικός φορολογικός συντελεστής υποχώρησε από το 22% στο 9%».

«Παρά τα προεκλογικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, το αφορολόγητο όριο παρέμεινε, προσαυξημένο, μάλιστα, κατά 1.000 για κάθε παιδί. Ενώ η καινούργια ρύθμιση των “120 δόσεων” ανακούφισε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες» πρόσθεσε.

«Ο κ. Τσίπρας είπε προ ημερών ότι θα επιδιώξει μια δεύτερη φορά Αριστερά ώστε να ελέγξει όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και τους άλλους αρμούς της εξουσίας. Ομολόγησε ανοιχτά δηλαδή ότι δεν θα διστάσει να καταργήσει τη διάκριση των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας. Να υποτάξει τη Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ, τις ανεξάρτητες αρχές και το κράτος. Το συμπλήρωσε μάλιστα με το γνωστό του θράσος ο κ. Πολάκης που είπε ότι σχεδιάζουν αλλαγή συσχετισμών στη δικαιοσύνη με εξωθεσμικούς διορισμούς 4.000 δικαστών. Δεν είναι για γέλια, είναι ανατριχιαστικά. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κ. Τσίπρα να δώσει έναν στόχο στο κόμμα του σαν παυσίπονο στις σπαρασσόμενες ομάδες για τους λόγους της εκλογικής ήττας" τόνισε.

"Οι δικοί μας αρμοί είναι η ελευθερία, ο κοινοβουλευτισμός και το κράτος δικαίου"

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε η Δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός μας να διολισθήσουν σε επικίνδυνους δρόμους. Είπαμε: “Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε”. Το Σύνταγμα της χώρας, συνεπώς, τηρείται ευλαβικά. Η Δικαιοσύνη κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της. Οι Αρχές είναι κυριολεκτικά ανεξάρτητες. Η Ενημέρωση λειτουργεί ελεύθερα. Συγκρίνετε τη σημερινή ΕΡΤ, με τις όποιες αδυναμίες της, με το κομματικό φερέφωνο της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Και το κράτος μένει μακριά από τον κομματισμό» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Επίσης επισήμανε ότι η παράταξη της ΝΔ επανέφερε τη Δημοκρατία στη χώρα το 1974, την ενίσχυσε με συνέπεια και την προστάτεψε με κάθε κόστος στα χρόνια του λαϊκισμού και υπογράμμισε: «Οι δικοί μας “αρμοί” είναι η Ελευθερία, ο Κοινοβουλευτισμός και το Κράτος Δικαίου. Όλα όσα αφορούν τον πολίτη. Γιατί αυτός βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Αλλά και ο δικός μου καθημερινός οδηγός στις προσωπικές επιλογές και αποφάσεις μου».

"Ο νέος αντικαπνιστικός εφαρμόζεται παντού και από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Βοηθούμε και κάποιους καπνιστές ανάμεσα σας να κόψουν το τσιγάρο, γιατί οι συνειδήσεις αλλάζουν όταν επικρατούν μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονίσουν και εξευμενίζουν την καθημερινότητά μας. Όταν επικρατεί ο πολιτισμός του σωστού και η πειθαρχία του Δικαίου. Προσοχή, όσα κάναμε μέχρι τώρα αποτελούν μόνο ένα τμήμα του χάρτη αλλαγών του σχεδίου μας" ανέφερε.

"Εκλογές στο τέλος της τετραετίας"

"Κάποιοι διαβάζω σχετικά δημοσιεύματα φαίνεται να επενδύουν στις επιτυχίες μας και θέλουν γρήγορες εκλογές. Αφού απολαμβάνουμε ευρεία στήριξη από την κοινωνία, ας επεκτείνουμε τον κυβερνητικό ορίζοντα και ας τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα λένε, είναι η καλύτερη στρατηγική υποστηρίζουν. Τους απαντώ ευθέως ότι κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι. Πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας. Και η εφαρμογή του θα πείσει περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε την ευθύνη να κυβερνήσουμε ξανά. Αλλά αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς, μας εξέλεξαν για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα. Και θα φέρουμε αποτέλεσμα. Ο λαϊκισμός, τα ψέματα και η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ ηττώνται καθημερινά μέσα από τις δικές μας πράξεις. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά. Δεν είμαστε εδώ για να αποστρατεύουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, τα προβλήματα της χώρας θέλουμε να αποστρατεύσουμε".


Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ