Quantcast
Τσακαλώτος: Πρέπει να ανοίξει ξανά η συζήτηση για το 35ωρο - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Πρέπει να ανοίξει ξανά η συζήτηση για το 35ωρο – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικών κλάσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες και η δυνατότητα εξόδου από το σύστημα θα οδηγήσουν σε μείωση των εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία και έτσι θα αποδυναμωθεί ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

“Για αυτό και στο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούμε για το μέλλον. Όταν οι πιο εύποροι φεύγουν από το σύστημα, στο τέλος θα έχουμε ένα πιο φτωχό σύστημα μόνο για τους φτωχούς”, πρόσθεσε.

“Ο κ. Βρούτσης φαίνεται να μην κατανοεί την έννοια της ασύμμετρης πληροφόρησης και της δυσμενούς επιλογής. Εάν επιτρέψεις σε ανθρώπους να μην συμμετέχουν στο ασφαλιστικό σύστημα νομοτελειακά θα παραμείνουν στο ασφαλιστικό σύστημα αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από αυτό και αυτοί που έχουν τη μικρότερη ικανότητα να πληρώνουν”, σημείωσε.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε, επίσης, ότι πρέπει να ανοίξει ξανά η συζήτηση για το 35ωρο, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, με την ίδια αμοιβή, εκμεταλλευόμενοι έτσι την αύξηση της παραγωγικότητας, εξασφαλίζοντας μάλιστα περισσότερες θέσεις εργασίας.

“Όμως δεν είναι μόνο αυτή η πτυχή της αγοράς εργασίας που ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ”, [πρόσθεσε, τονίζοντας: “Μια αγορά εργασίας που χαρακτηρίζεται από ανασφάλεια, από μερική εργασία, από πολλούς εργαζόμενους που ο εργασιακός τους βίος εναλλάσσεται μεταξύ περιόδων με χαμηλές αποδοχές και περιόδων χωρίς καθόλου αποδοχές, δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για ένα υγιές ασφαλιστικό σύστημα. Επιπλέον δημιουργεί και συνθήκες για ένα συνταξιοδοτικό σύστημα όπου υπάρχουν έμφυλες διακρίσεις, καθώς τα προβλήματα στην αγορά εργασίας, που μεταφέρονται στο συνταξιοδοτικό σύστημα, επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.