Quantcast
Μεταναστευτικό: Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Μητσοτάκης το Σάββατο - enikonomia.gr
share

Μεταναστευτικό: Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Μητσοτάκης το Σάββατο

δημοσιεύτηκε:

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο, Σάββατο, για το μεταναστευτικό. Στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι Υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Διαδοχικές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα μπαράζ τηλεφωνικών συνομιλιών με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα συνομίλησε με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Γαλλίας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε επίσης αναλυτικά τους συνομιλητές του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο μεταναστευτικό μετά τις συγκρούσεις στο Ιντλίμπ και αντήλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός: Δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα

Σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παράνομες εισόδους μεταναστών/προσφύγων και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων, που παίρνουν άλλοι στη Συρία, έστειλε, εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Παρασκευής.

Σε δήλωσή του, ο Πρωθυπουργός σημειώνει ότι έχει ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα ελληνο-τουρκικά χερσαία σύνορα.

Αναλυτικά το μήνυμα του Πρωθυπουργού, το οποίο είναι γραμμένο και στα αγγλικά:

“Σημαντικοί αριθμοί μεταναστών και προσφύγων έχουν συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνο-τουρκικά χερσαία σύνορα και επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: δεν θα γίνουν ανεκτές παράνομες είσοδοι στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας.

Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων που παίρνουν άλλοι. Ενημέρωσα την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.