Quantcast
Τελευταία ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων σήμερα- Πότε έρχονται οι επόμενες - enikonomia.gr
share

Τελευταία ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων σήμερα- Πότε έρχονται οι επόμενες

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώνονται σήμερα, 29 Φεβρουαρίου 2020 οι χειμερινές εκπτώσεις στη χώρα μας για το 2020 .

Ωστόσο υπενθυμίζεται πως η ΕΣΕΕ ζητεί να αλλάξει το πλαίσιο για τις εκπτώσεις και των προσφορών, δηλαδή:

– να περιοριστεί η χρονική διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων σε 8 εβδομάδες από 18 εβδομάδες που είναι σήμερα.

– να διατηρηθούν οι χειμερινές και θερινές εκπτώσεις αλλά με δραστική μείωση της χρονικής τους διάρκειας, δηλαδή οι χειμερινές εκπτώσεις να πραγματοποιούνται μόνο τις 4 εβδομάδες του Φεβρουαρίου και οι θερινές τις 4 εβδομάδες του Αυγούστου.

-οι προσφορές να γίνονται το πολύ στο 50% των κωδικών που διαθέτει ένα κατάστημα, ενώ νέα προσφορά του ίδιου του προϊόντος να μην επιτρέπεται πριν παρέλθουν 60 ημέρες από την προηγούμενη.




Κρήτη: Ανακοινώθηκε η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Από την 1η έως τις 15 Μαρτίου και από τη 1η έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σε Ηράκλειο και Χανιά οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων έχει πλέον τροποποιηθεί. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερική Ενότητα με απόφαση του εκάστοτε αντιπεριφερειάρχη η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, τη συγκεκριμένη περίοδο οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία για αγορές ποιοτικών προϊόντων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Στην ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ επισημαίνει ότι την Κυριακή 8 Μαρτίου το άνοιγμα των καταστημάτων είναι προαιρετικό. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «σαν Εμπορικός Σύλλογος Χανίων δεν το προτείνουμε καθότι μετά από στατιστικά στοιχεία που συλλέξαμε δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον για τα καταστήματα».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, τις ίδιες ημέρες θα ισχύει η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων και για το Ηράκλειο, επιτρέποντας παράλληλα την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, την Κυριακή 8 Μαρτίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.