Quantcast
Έβρος: Τουρκικά δακρυγόνα εκτοξεύονται προς το ελληνικό έδαφος – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Έβρος: Τουρκικά δακρυγόνα εκτοξεύονται προς το ελληνικό έδαφος – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τον δικό τους αγώνα να κρατήσουν κλειστά και ασφαλή τα σύνορα, δίνουν οι συνοριοφύλακες στις Καστανιές του Έβρου, την ώρα που στην τουρκική πλευρά, στο Παζάρ Κουλέ, παραμένουν συγκεντρωμένοι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Απ’ όλη την επικράτεια φτάνουν ενισχύσεις στις Καστανιές του Έβρου, ενώ η δύναμη της συνοριοφυλακής δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους ανθρώπους, που επιδιώκουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, αλλά και από την τουρκική πλευρά, που καταγγέλλεται πως εκτοξεύει δακρυγόνα.

«Υπάρχει προπαγάνδα, υπάρχουν δακρυγόνα, υπάρχουν πολλοί τρόποι που πιέζουν αυτές οι ροές να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. Ο αγώνας ο δικός μας είναι τιτάνιος να κρατήσουμε κλειστά τα σύνορά μας», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί είναι πολλών εθνικοτήτων και ξεκίνησαν να έρχονται στα σύνορα μετά τις δηλώσεις της τουρκικής πλευράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα έχει πλέον φτάσει τις 4.000, ενώ μέχρι χθες το βράδυ υπολογιζόταν ότι δεν ξεπερνούσαν τους 1.300.

Περίπου 300 με 500 άτομα εναλλάσσονται κατά διαστήματα στο σημείο όπου βρίσκεται ο φράχτης, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στον χώρο πίσω τους, όπου έχουν στηθεί σκηνές, εικόνες που παραπέμπουν σε σκηνικό Ειδομένης.

Πηγή/ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: grtimes.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.