Quantcast
Πώς θα πλήξει ο κορονοϊός την «τσέπη» μας - Τι λέει πρόεδρος του ΚΕΠΕ -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πώς θα πλήξει ο κορονοϊός την «τσέπη» μας – Τι λέει πρόεδρος του ΚΕΠΕ -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Το πώς θα πλήξει ο κορονοϊός την τσέπη των πολιτών της χώρας μας αναλύει σήμερα ο πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, ( ΚΕΠΕ), Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Όπως αναφέρει ο κ. Λιαργκόβας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, το ερώτημα είναι το πόσο μεγάλο θα είναι καθώς υπάρχουν διάφορα σενάρια που οδηγούν σε μείωση του στόχου του ρυθμού ανάπτυξης ανάλογα με το πόσο εξαπλωθεί ο ιός.

Ο Πρόεδρος ΚΕΠΕ τονίζει επίσης πως αν ο κορονοϊός διαρκέσει και μετά το πρώτο τρίμηνο, τότε θα πάμε στο πιο απαισιόδοξο σενάριο όπου το χτύπημα στο ρυθμό ανάπτυξης θα είναι μεγαλύτερο.

Και συνεχίζει λέγοντας πως μπορεί και να μην κινδυνεύσουν οι φοροελαφρύνσεις φέτος με την προϋπόθεση πως δεν θα μείνει αμέτοχη η κυβέρνηση.

Ο κορονοϊός και η ανάπτυξη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο κορωνοϊός βάζει φρένο στην ανάπτυξη, ενώ φέρνει μείωση του τουρισμού και των εξαγωγών.

Επίσης στον «αέρα» μπορεί να βρεθούν οι φοροελαφρύνσεις, ενώ δυσκολεύει ο στόχος του πλεονάσματος. Μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί πτώση του Χρηματιστηρίου καθώς μέχρι στιγμής έχουν χαθεί 10 δισ. καθώς και ζημιά σε τοπικές κοινωνίες.


Με πληροφορίες από το ΒΙΝΤΕΟ-MEGA

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.