Quantcast
Γαλλικά φτερά για την Πολεμική Αεροπορία - enikonomia.gr
share

Γαλλικά φτερά για την Πολεμική Αεροπορία

δημοσιεύτηκε:

Του Πάρι Καρβουνόπουλου


Το «Ελλάς – Γαλλία, συμμαχία» της εποχής Καραμανλή – Ζισκάρ Ντ’ Εστέν επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά τη σαφή στροφή της Ελλάδας προς το γαλλικό οπλοστάσιο, προκειμένου να ενισχύσει τις Ενοπλες Δυνάμεις της. Το κορυφαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα που επαναφέρει το «Ελλάς – Γαλλία, συμμαχία», είναι οι φρεγάτες Belharra, αλλά δεν είναι το μοναδικό.

Η Γαλλία δεν εγκατέλειψε ποτέ την προσπάθεια να πουλήσει στην Ελλάδα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και, αν ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφασίσει να ικανοποιήσει τον φίλο του, Ταγίπ Ερντογάν, και να του δώσει τελικά τα F-35, δεν αποκλείεται η Ελλάδα να σκεφτεί σοβαρά την προμήθεια Rafale, ακόμη και μεταχειρισμένων.


Όσον αφορά στις φρεγάτες Belharra, όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί. Η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί στην Αθήνα το επιβεβαίωσε. «Θέλω να πιστεύω ότι οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο θα καταλήξουν στην απόκτηση από την Ελλάδα δύο φρεγατών Belharra. Αυτά τα πλοία τελευταίας γενιάς θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενισχύσει σημαντικά τις ικανότητες αποτροπής που χρειάζεται στη Μεσόγειο και να αναπτύξει μια μοναδική στο είδος της διαλειτουργικότητα με το γαλλικό πολεμικό ναυτικό, που θα διαθέτει τις ίδιες φρεγάτες», δήλωσε η κυρία Παρλί.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.