Quantcast
Κορονοϊός: Έκτακτη συνάντηση Μητσοτάκη - Κικίλια στο Μαξίμου - Στο τραπέζι τα νέα μέτρα - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Έκτακτη συνάντηση Μητσοτάκη – Κικίλια στο Μαξίμου – Στο τραπέζι τα νέα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις τελικές προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής για επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Μετά τη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, αναμένεται σήμερα να γίνουν και ανακοινώσεις για επιπλέον έκτακτα μέτρα που αφορούν τόσο στην προστασία της δημόσιας υγείας, όσο και στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας.
Σήμερα μεταξύ άλλων αναμένεται να δούμε και ποια σχολεία θα κλείσουν και σε ποια κλίμακα.

Στα 66 τα κρούσματα στην Ελλάδα
Στο μεταξύ στα 66 έχουν φτάσει τα κρούσματα στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση 21 νέων κρουσμάτων. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).
Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.
Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.