Quantcast
Κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη - Μέρκελ στο Βερολίνο - Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό - enikonomia.gr
share

Κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη – Μέρκελ στο Βερολίνο – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό

δημοσιεύτηκε:

Το μεταναστευτικό και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα βρεθούν σήμερα στις 3.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.
Aντικείμενο της σημερινής συζήτησης αναμένεται να είναι και η γερμανική πρόταση για το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, η οποία ενδεχομένως να αντικαταστήσει τον Κανονισμό του Δουβλίνου και θα αποτελέσει σημείο αιχμής της γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ το β’ εξάμηνο του έτους.
Η σημερινή ατζέντα καθορίζεται ωστόσο ταυτόχρονα και από την παγκόσμια κρίση της επιδημίας του νέου κορονοϊού και τις ήδη διαφαινόμενες επιπτώσεις στην οικονομία – και της Ευρωζώνης. Η Γερμανία ετοιμάζει ήδη δέσμη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεών της, οι οποίες πλήττονται από την αναστολή των εμπορικών δραστηριοτήτων και των μετακινήσεων και παρακολουθεί με αυξημένο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, ενόψει πιθανής ανάγκης παρεμβάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.