Quantcast
Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας - Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας – Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Οι επόμενες εβδομάδες είναι απολύτως κρίσιμες δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάςκατά την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού. «Θέλω να επισημάνω ξανά ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Από την πρώτη στιγμή δίνουμε στοιχεία για την πραγματική κατάσταση και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Οι επόμενες εβδομάδες είναι απολύτως κρίσιμες και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο μυαλό όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, τόνισε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ιταλία είχε 10 νεκρούς και 322 επιβεβαιωμένα κρούσματα πριν από 24 μέρες, είχε δηλαδή περίπου τα αριθμητικά δεδομένα που έχουμε εμείς σήμερα. Όλοι βλέπετε καθημερινά τη δραματική κατάσταση που περιγράφουν οι Έλληνες γιατροί που υπηρετούν σε ιταλικά νοσοκομεία. Αυτό δεν σημαίνει πως οπωσδήποτε θα γίνουμε Ιταλία, έχουμε λάβει εγκαίρως αυστηρά μέτρα αποφυγής του ιού πριν αυτός αρχίσει να εξαπλώνεται, ώστε να μη γίνουμε Ιταλία. Να είστε σίγουροι ότι θα λάβουμε και άλλα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν».
«Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα ώστε να έχουμε τις λιγότερες απώλειες που μπορούμε, να μην χαθούν άνθρωποι λόγω της δικής μας απερισκεψίας. Υπάρχουν κάποιοι που και σήμερα συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα και δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Τους καλούμε και σήμερα να σκεφτούν όχι ό, τι είναι καλό για τον εαυτό τους αλλά και για τους γύρω τους, τους δικούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός κάνει ότι απαιτείται και απηύθυνε για άλλη μία φορά έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για επαναπατρισμό των Ελλήνων από χώρες του εξωτερικού. Για την μεγάλη κίνηση στα διόδια από πολίτες που αψήφησαν τις συστάσεις της πολιτείας , αν θα υπάρξει νέο πακέτο αυστηρών μέτρων όπως αυτό της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι και όλα τα μέτρα είναι μπροστά μας. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να διαφυλάξει την ανθρώπινη ζωή». «Τι αξία έχει να φύγουμε για να πάμε στις παραλίες; Τι αξία έχει να φύγουμε από τόπο μας για να πάμε στα χωριά μας και τα εξοχικά μας. Αν έχουμε απόλυτη διασπορά και στην επαρχία τι θα γίνει. Εγώ στεναχωριέμαι για αυτήν την ανθρώπινη ανοησία», πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.