Quantcast
Κορονοϊός: 28 νεκροί, 74 νέα κρούσματα - 966 συνολικά στη χώρα μας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: 28 νεκροί, 74 νέα κρούσματα – 966 συνολικά στη χώρα μας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στους 28 ανήλθαν οι νεκροί στη χώρα μας από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 74 νέα κρούσματα και τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 966. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη, ενώ εξ’ αυτών οι 23 ήταν άνδρες και οι πέντε γυναίκες.
Την ίδια στιγμή, 66 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 65 είναι αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι. Το 86% είναι άνδρες και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. Το ευχάριστο νέο είναι πως τέσσερις ασθενείς έχουν πλέον αποσωληνωθεί και 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.
Συνολικά, είπε ο κ. Τσιόδρας σε όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιωθεί 500.000 κρούσματα και 22.000 θάνατοι, ενώ 119.000 έχουν αναρρώσει. ΟΙ ΗΠΑ έχουν πλέον τα
περισσότερα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, τόνισε, με περισσότερες από 82.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.
Έχουν γίνει 13.477 διαγνωστικά τεστ – Τα μοριακά τεστ είναι τα πιο αξιόπιστα
Σε ό,τι αφορά στα διαγνωστικά τεστ, ο λοιμωξιολόγος ανέφερε πως από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα μας έως και σήμερα έχουν γίνει 13.477 διαγνωστικά τεστ.
Σε αυτή τη φάση της επιδημίας στη χώρα μας τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου, τόνισε για να διευκρινίσει πως “ένα θετικό μπορεί να είναι ψευδώς θετικό λόγω έκθεσης σε άλλους κορονοϊούς που κυκλοφορούν κάθε χρόνο και προκαλούν κοινό κρυολόγημα, ενώ ένα αρνητικό τεστ στην οξεία φάση της νόσου, σε έναν άνθρωπο χωρίς ή με ελαφρά συμπτώματα μπορεί να δώσει και το λάθος μήνυμα πως ‘δεν έχεις κάτι, δεν έχεις τον ιό’ και μετά να υιοθετήσεις μία ανεύθυνη συμπεριφορά”. Όπως υπογράμμισε, φυσικά και αυτό δεν ισχύει και μπορεί κάλλιστα να έχει τη νόσο κανείς με αρνητικό τέτοιο τεστ, ιδιαίτερα στην οξεία φάση της νόσου. Τα πιο αξιόπιστα τεστ είναι τα μοριακά, που προκρίνονται από τους διεθνούς φορείς και πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες του κόσμου, τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι γι’ αυτή τη φάση της επιδημίας, γιατί θέλουμε τα πραγματικά δεδομένα και την αλήθεια, ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.
Μάλιστα, σημείωσε πως αυτή την περίοδο ερευνητικές ομάδες στην Ελλάδα από τα Πανεπιστήμια σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα αξιολογήσουν την αξιοπιστία και την πιθανή χρήση στο μέλλον αξιόπιστων τέτοιων τεστ με αντισώματα για επιδημιολογικούς και άλλους πρακτικούς σκοπούς.
Κάποιες περιοχές στη χώρα μας υποφέρουν περισσότερο από τον ιό και τη διασπορά του, τόνισε και προειδοποίησε πως κάποιες άλλες θα ακολουθήσουν, αν δεν συνεχίσουμε την επαγρύπνηση και την εφαρμογή των μέτρων. “Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται”, είπε ο λοιμωξιολόγος αναφερόμενος σε αυτό το σημείο ότι τέσσερις ασθενείς αποσωληνώθηκαν.
Ελεγχόμενη η τροχιά της εθνικής μας επιδημίας
Η τροχιά της εθνικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη είπε για να προσθέσει πως οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Ο κ. Τσιόδρας απευθύνθηκε στους συμπολίτες μας που επιστρέφουν από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από περιοχές, όπου υπάρχουν πολλά κρούσματα, και υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρής καραντίνας, “να αποφύγουμε συμπεριφορές που μπορεί να εκθέτουν σε κίνδυνο”. “Κανένας μας δεν έχει ανοσία στον ιό, η επιστροφή στην πατρίδα δεν διασφαλίζει
από την έκθεση στον ιό ή τη διασπορά του”, πρόσθεσε.







share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.