Quantcast
Μητσοτάκης: Μένουμε σπίτι σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Μένουμε σπίτι σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως προσυπογράφει τα λόγια του Ζακ Ντελόρ που προειδοποίησε πως σε αυτή τη συγκυρία «η έλλειψη αλληλεγγύης θέτει την Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο». Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή τόνισε ότι υποστηρίζει σθεναρά τη δημιουργία ενός καινούργιου αποτελεσματικού μέσου κοινού δανεισμού. «Τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις».

«Το 2020 δεν είναι ούτε 2010 ούτε 2015» και πως «χρειαζόμαστε δυναμικές πρωτοβουλίες για να επιστρέψουμε σε μία Ευρώπη όπως την περιγράφει πάλι ο Ντελόρ με τον ανταγωνισμό που κινητοποιεί, με την αλληλεγγύη που ενώνει και με τη συνεργασία που ενδυναμώνει». Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε και πάλι τους πολίτες να συνεχίσουν να ακολουθούν τους κανόνες που έκαναν την Ελλάδα παράδειγμα και ζήτησε από όλους να μείνουν ασφαλείς στο σπίτι για να γίνουμε μέρος της λύσης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Κλείνω με μία αναφορά του Γάλλου ιστορικού, Ζαν ντε Λιμό, ο οποίος έγραψε για τον φόβο στις επιδημίες. ‘Σε αυτές τις συνθήκες συνθλίβεται η έννοια του μέσου ανθρώπου. Και τότε μόνο δύο πράγματα μπορεί να είσαι: ή αδρανής ή ηρωικός’. Τίποτα άλλο. Σε αυτό το ερώτημα λοιπόν απαντάμε, αποφασίζοντας να αρθούμε πάνω από τον προσωπικό μας μέσο όρο για να τον πάμε ακόμη ψηλότερα όταν αυτή η μάχη γίνει παρελθόν. Μέχρι τότε, μένουμε σπίτι. Σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι, που επιλέγουν, όμως, να είναι πολιορκημένοι γιατί είναι ελεύθεροι».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.