Quantcast
H ανακοίνωση για το επενδυτικό σχέδιο της VASACO A.E. - enikonomia.gr
share

H ανακοίνωση για το επενδυτικό σχέδιο της VASACO A.E.

δημοσιεύτηκε:

Για fake news κάνει λόγο η VASACO Α.Ε., με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας, που αφορά σε ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή Μακρυγιάννη, στον αναπτυξιακό νόμο, εν μέσω πανδημίας. Η εταιρεία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι είναι προκλητικά αναληθές πως η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου έγινε δήθεν εν μέσω κορονοϊού, ξεκαθαρίζοντας ότι στην πραγματικότητα “συμπεριλήφθηκε στις 25 Απριλίου 2019 στον οριστικό πίνακα κατάταξης των εγκεκριμένων επενδύσεων του καθεστώτος της Γενικής Επιχειρηματικότητας του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016”, πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία δηλαδή. Επίσης, εξηγεί γιατί το δήθεν «ποσό ενίσχυσης 3.370.000,00 Ευρώ», το οποίο δήθεν θα επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος, είναι απλώς ένα λαϊκίστικο ψεύδος, το οποίο, ανελέγκτως, δημοσιεύτηκε στον Τύπο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:
“Τόσο την 8.4.2020 όσο και την 9.4.2020 δημοσιεύτηκε στον Τύπο η δήθεν «αποκάλυψη» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ότι επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «VASACO ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ», που αφορά ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή Μακρυγιάννη του Δήμου Αθηναίων, υπήχθη στον αναπτυξιακό νόμο δήθεν εν μέσω κορονοϊού. Επιθυμώντας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να προστατεύσουμε τα νόμιμα συμφέροντα της εταιρείας μας από ιδιωτικά συμφέροντα οπορτουνιστών, που διασπείρουν αναληθείς ειδήσεις για να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα, επαγόμαστε τα ακόλουθα:
Είναι προκλητικά αναληθές ότι η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας μας, που αφορά ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή Μακρυγιάννη του Δήμου Αθηναίων έγινε δήθεν εν μέσω κορονοϊού. Το αληθές είναι ότι η υπαγωγή του επενδυτικού μας σχεδίου συμπεριλήφθηκε στις 25 Απριλίου 2019 στον οριστικό πίνακα κατάταξης των εγκεκριμένων επενδύσεων του καθεστώτος της Γενικής Επιχειρηματικότητας του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, με Υπουργό Ανάπτυξης τον κ. Γιάννη Δραγασάκη και Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων τον κ. Λόη Λαμπριανίδη, δηλαδή παραπάνω από έναν χρόνο πριν ξεσπάσει η πανδημία, και τότε σύμφωνα με τους όρους δόμησης που ίσχυαν κατά την υπαγωγή, και ενώ βρισκόταν σε ισχύ η από 12.10.2018 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την οποία εγκρίθηκε το αίτημα της εταιρείας μας για ανέγερση ξενοδοχείου.
Η έγκριση της επένδυσης έγινε απολύτως σύννομα, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16, ούτε κατά την υποβολή αίτησης ένταξης ούτε κατά την έκδοση εγκριτικής απόφασης είναι προαπαιτούμενο στοιχείο η ύπαρξη άδειας δόμησης. Επίσης, από τον Αναπτυξιακό Νόμο παρέχεται η δυνατότητα τροποποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου κάθε επένδυσης. Δεδομένου ότι οι νέοι όροι δόμησης δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, η εταιρεία μας βρίσκεται σε αναμονή, ώστε όταν πλέον αυτοί οριστικοποιηθούν με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, να προσαρμοστούν αντίστοιχα και τα κτιριακά μεγέθη, όπως και ο προϋπολογισμός της επένδυσης.
Επίσης, η ενίσχυση θα παρασχεθεί με μορφή φοροαπαλλαγής της επένδυσης, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση να έχει πραγματοποιηθεί πλήρως η επένδυση, δηλαδή να έχει ανεγερθεί το εν λόγω ξενοδοχείο. Όμως η ανέγερση του ξενοδοχείου δεν έχει καν ξεκινήσει, άρα το δήθεν «ποσό ενίσχυσης 3.370.000,00 Ευρώ», το οποίο δήθεν θα επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος, είναι απλώς ένα λαϊκίστικο ψεύδος, το οποίο, ανελέγκτως, δημοσιεύτηκε στον Τύπο.
Ανακριβής είναι και η αναφορά του Τύπου στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απλώς ακυρώθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας που είχε λάβει η εταιρεία μας, αφού δεν ήταν πλέον σε ισχύ η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Επομένως, το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί μέχρι σήμερα, επί οιουδήποτε άλλου θέματος που μας αφορά.
Σε αυτές τις στιγμές που βιώνουμε, κατά τις οποίες η οικονομική δραστηριότητα στην χώρα μας είναι απολύτως αναγκαία, έπρεπε να είχε γίνει μια πλήρης δημοσιογραφική έρευνα εκ μέρους των μέσων μαζικής επικοινωνίας που αρκέστηκαν να δημοσιεύσουν ανεπιβεβαίωτες και αναληθείς ειδήσεις που αφορούν τόσο την εταιρεία μας, όσο και την ορθή λειτουργία των κρατικών Αρχών, ώστε να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνει η χώρα μας υπάρχουν επιχειρήσεις που «ευνοούνται» από το Κράτος. Η αναληθής είδηση που έλαβε τόσο μεγάλη έκταση σε τόσο λίγο χρόνο, εξυπηρετεί αποκλειστικά την κυνική επιδίωξη αθέμιτων ιδιωτικών συμφερόντων κατοίκων ή περιοίκων της περιοχής Μακρυγιάννη, οι οποίοι εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού εξαπολύουν μια αήθη επίθεση ενάντια στα συμφέροντα της εταιρείας μας, επιδιώκοντας ίδιο όφελος. Η σχεδιαζόμενη επένδυσή μας, όταν πραγματοποιηθεί, όχι μόνον δεν θα προσβάλλει τον ιερό χώρο της Ακρόπολης, αλλά θα τον αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο, με σεβασμό στο πολιτιστικό περιβάλλον.
Καταλήγοντας και προκειμένου να προστατεύσουμε τα νόμιμα συμφέροντα της εταιρείας μας, δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε ρητά για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας και την έγερση κάθε νόμιμης αξίωσής μας έναντι αυτών που προσπαθούν με ψεύδη και ανακρίβειες να βλάψουν και να ζημιώσουν την εταιρεία μας”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.