Quantcast
Κορονοϊός: 101 νεκροί, 25 νέα κρούσματα - 2.170 συνολικά στη χώρα μας - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: 101 νεκροί, 25 νέα κρούσματα – 2.170 συνολικά στη χώρα μας

δημοσιεύτηκε:

Σε 101 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας εξαιτίας του κορονοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο εξέπνευσαν δύο ακόμη συνάνθρωποί μας, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Οι 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη και το 89% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία άνω των 70 ετών.Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 25 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 2.170.
Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή 76 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες και το 80% με υποκείμενο νόσημα ή ηλικιωμένοι. Στα ευχάριστα νέα, 27 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Το «R0» στην Ελλάδα είναι κάτω από 1
Στον δείκτη R0 που εξήγησε πως είναι ο αριθμός που αντιπροσωπεύει τον μέσο όρο ανθρώπων που θα κολλήσουν τη νόσο από έναν άνθρωπο, σε συνδυασμό με τη σταδιακή μείωση των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
«Το R0 στην πατρίδα μας είναι κάτω από ένα και αυτό σημαίνει ότι η νόσος φθίνει, σβήνει δηλαδή και τελικά εξαφανίζεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας. «Αν αυτό διατηρηθεί, θα δούμε με προσοχή ένα πλάνο για την επόμενη φάση», επισήμανε ακόμη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για την επόμενη φάση ενώ τόνισε ότι «Παρά το γεγονός ότι ακούμε καλά νούμερα, δεν είμαστε στο σημείο να πούμε ότι αίρονται τα μέτρα. Θέλει προσοχή».

Δεν θα ήθελα να έχω την ευθύνη μεταφοράς του ιού

Το πόσο σημαντικό είναι τα τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα αυτές τις ημέρες υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος, κάνοντας ειδική αναφορά σε εκείνους που έφυγαν «νόμιμα ή παράνομα» για την επαρχία.
«Σχετικά με κάποιους συμπολίτες μας, που έχουν ήδη μετακινηθεί στην επαρχία πρέπει να θυμίσω ότι είναι σημαντικότατη η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, παρακολούθησης της υγείας τους και αυτοαπομόνωσης επί του παραμικρού συμπτώματος, ακόμα και ένα πονόλαιμο, όπως λέω εγώ. Και κυρίως προστασίας έναντι των μονίμων κατοίκων, και κυρίως αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
Δεν ξέρω αν μετακινήθηκαν νόμιμα ή παράνομα, αλλά δεν θα ήθελα να χαλάσουν επ’ αφορμή των γιορτών, τις ίδιες τις γιορτές μας. Εγώ δεν θα ήθελα να έχω τέτοια ευθύνη πάνω μου, πως δηλαδή μετέφερα τον ιό σε έναν ηλικιωμένο, σε έναν επαρχιώτη, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν είχε δει τον ιό μέχρι σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κι εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.