Quantcast
Βρούτσης για τα voucher επιστημόνων: Δεν διεκδικούμε το αλάθητο - Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Βρούτσης για τα voucher επιστημόνων: Δεν διεκδικούμε το αλάθητο – Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Απάντηση έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση η οποία μιλά για “φιάσκο” όσον αφορά στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων και την ενίσχυση των 600 ευρώ μέσω αυτού, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι η απόσυρσή του συνιστά ομολογία ευθύνης και ενοχής.

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο επίκαιρων ερωτήσεων, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «αντιμετωπίσαμε μια έκτακτη κατάσταση. Έπρεπε να αποφασίσουμε στο υπουργείο Εργασίας σε χρόνο μηδέν για καταστάσεις που ούτε καν ως σενάριο, ως άσκηση δεν υπήρχαν. Έπρεπε να οργανωθούν όλα γρήγορα για να δοθούν ενισχύσεις, να δημιουργηθούν ψηφιακές πλατφόρμες που να μην «πέφτουν». Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αντιληφθήκαμε όλοι ότι οι προκλήσεις της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης είναι μπροστά μας και πρέπει να συμπεριληφθούν στις πολιτικές του μέλλοντος».

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης σχετικά με το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων «δεν υπήρξε χρόνος, ούτε διεκδικούμε το τέλειο και το αλάθητο. Ακολουθήσαμε μια διαδικασία απόλυτα διαφανή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, βάσει του πλαισίου που κληρονομήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πορεία είδαμε ότι η ποιότητα των χαρακτηριστικών των προγραμμάτων δεν πήγαινε καλά, δεν ήταν στο επίπεδο που θέλαμε. Γι’ αυτό και χθες είπαμε ότι αποσύρεται και αυτό λέγεται πολιτική γενναιότητα και εντιμότητα. Πρέπει να σταθμίζεις τα πράγματα, να γυρίζεις πίσω και να διορθώνεις. Έτσι αποφασίσαμε να επαναδιατυπώσουμε τα σημεία ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τηλεκατάρτισης ενώ το πρόγραμμα των 600 ευρώ συνεχίζεται κανονικά».

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά το εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακευράνωσε τα ΚΕΚ και τη διαδικασία, ποιος ο ΣΥΡΙΖΑ… Η μέγιστη υποκρισία». Στη συνέχεια έδωσε κάποια στοιχεία για προγράμματα κατάρτισης ανέργων μέσω των ΚΕΔ με υπογραφές της κ. Αχτσιόγλου ή και του κ. Χαρίτση και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει. Κατέληξε δε, ότι τα όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ντροπή και πολιτική αθλιότητα».

« Ρίξατε λάσπη στον ανεμιστήρα που θα γυρίσει πίσω σε εσάς».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.