Quantcast
Κορονοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τα κρούσματα στην κλινική στο Περιστέρι - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τα κρούσματα στην κλινική στο Περιστέρι

δημοσιεύτηκε:

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι, προκάλεσε η εμφάνιση 28 κρουσμάτων σε ασθενείς και προσωπικό.

Την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής.

Άλλωστε προ ολίγου ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι οι αρμόδιοι θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν όπως έπρεπε τα μέτρα. Ενώ οργισμένος εμφανίσθηκε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας ότι ο κορονοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες. Επισήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Ενημερώνεται και για την δεύτερη κλινική

Την ίδια στιγμή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής (Κασταλία) όπου και εκεί αναμένεται να παρέμβει. Εκεί κατέληξε τρόφιμος.

Ο κ.Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας είπε ότι από την Κασταλία κατέληξε ένας τρόφιμος που είχε επιβεβαιωθεί με κορονοϊό, ενώ ελέγχονται μαζικά οι 300 τρόφιμοι και οι 170 εργαζόμενοι. Τα πρώτα 92 δείγματα από εργαζόμενους έχουν βρεθεί αρνητικά.

Μετά την επίσκεψη κλιμακίου στη δομή, παρουσία των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, «η δομή στεγανοποιήθηκε», ενώ άλλα 45 δείγματα θα ληφθούν μέχρι το βράδυ. «Οι επιστημονικά, ωστόσο, υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και ποινικά και διοικητικά» προειδοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προς πάσα κατεύθυνση και κατέληξε: «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση καθηκόντων όσων διαχειρίζονται σε ανθρώπινη ζωή δεν θα υπάρξουν για κανέναν».

Πηγή: dikastiko.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.