Quantcast
Σταθάκης: Η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί σύντομα - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί σύντομα

δημοσιεύτηκε:

Την ύπαρξη αρκετών σημείων σύγκλισης στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με τους εταίρους επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης μιλώντας στο MEGA απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι η συμφωνία γράφεται ήδη και πρόσθεσε πως υπάρχει ακόμα συζήτηση εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως ίσως λανθασμένα η κυβέρνηση είχε δώσει μεγάλη έμφαση στην πολιτική διαπραγμάτευση.

Τόνισε μάλιστα πως βούληση και των δύο πλευρών είναι να υπάρξει συμφωνία καθώς σε διαφορετική περίπτωση τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα μπουν σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο κ. Σταθάκης αποκάλυψε ότι ο στόχος των εσόδων από τις αλλαγές στον ΦΠΑ βρίσκεται κοντά στο 1 δισ. και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για ελληνική πρόταση για τρεις συντελεστές και τη θέση των δανειστών για δύο συντελεστές.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές και πρόσθεσε πως ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί από το επόμενο έτος εκτιμώντας πως τα ποσά για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 θα υπολογιστούν με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.