Quantcast
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Να φοράτε γυαλιά ηλίου για να μην μαυρίσετε από τον ζεστό ήλιο της ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Να φοράτε γυαλιά ηλίου για να μην μαυρίσετε από τον ζεστό ήλιο της ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

“Παρουσιάσατε μια εικόνα που είναι μιας διαφορετικής χώρας και δεν αντιστοιχεί στην εικόνα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του και κατηγόρησε τονΠρωθυπουργό για μία επίπλαστη εικόνα.

“Φροντίστε να φοράτε γυαλιά ηλίου να μην μαυρίσετε από το ζεστό ήλιο της ανάπτυξης που έρχεται. Παρουσιάσατε μία εικόνα που είναι μίας διαφορετικής χώρας και σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στην εικόνα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. “Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσετε να αποδομήσετε τα στοιχεία και τους αριθμούς προσπαθώντας να παραπέμψετε σε κάποια άλλα στοιχεία και αριθμούς που δεν βγάζουν συμπέρασμα. Διότι το μόνο στο οποίο αναφερθήκατε για να παρουσιάσατε την εικόνα ότι δήθεν τα πήγατε εξαιρετικά καλά προ κορονοϊό ήταν ο δείκτης PMI και το γεγονός ότι η χώρα χάρη στην αξιοπιστία που έχτισε 4,5 χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση, χάρης στο γεγονός ότι έχει ρυθμισμένο χρέος, χάρη στο γεγονός ότι είναι έξω από τα μνημόνια, χάρη στο γεγονός ότι έχει 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, έχει πρόσβαση στις αγορές”.


“Μην λαμβάνετε πάρα πολύ σοβαρά υπόψιν μόνο αυτό το στοιχείο. Υπήρξαν και άλλες κυβερνήσεις αντίστοιχης ιδεολογίας με τη δικιά σας, χαρακτηριστικό παράδειγμα η προηγούμενη κυβέρνηση της Αργεντινής που όταν ανέβηκε στην εξουσία υπήρξε ένας χαμός, αλαλαγμός όλων των χρηματαγορών και μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έφερε τα ίδια αποτελέσματα με εσάς, ύφεση. Μέσα σε πολύ λιγότερο κόσμο όλοι αυτοί που πανηγύριζαν, τον έδιωξαν ξανά εκτός αγορών” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Δεν μπορείτε να απαντήσετε για την ουσία, χρησιμοποιείτε τα λεγόμενα Greek statistics, εσείς τα έχετε εφεύρει επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας” τόνισε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση σημείωσε ότι “αργά ή γρήγορα θα βρεθείτε σε μία διαπραγμάτευση, την ώρα που θα έχουμε βαθιά ύφεση για το πόσο μεγάλο θα είναι το ποσοστό του ΑΕΠ των δημοσιονομικών μέτρων λιτότητας που θα ξαναφέρετε στον ελληνικό λαό – γιατί αυτή είναι η δική σας παρακαταθήκη και συνήθεια – τον Απρίλιο του 2021 όταν θα συζητάτε για μεσοπρόθεσμο ή τον Δεκέμβριο του 2020 όταν θα συζητάτε τον προϋπολογισμό. Αυτή είναι η εικόνα, γιατί την ωραιοποιείτε;”.

“Εκτός αν έχετε στόχο να δραπετεύσετε, να διαφύγετε όπως σας πιέζουν όλοι γύρω σας στο Μαξίμου να πάτε σε εκλογές πριν έρθουν τα μαντάτα και για τα μέτρα και για την ύφεση και για τα λουκέτα και για την ανεργία, να διαφύγετε. Πηγαίνετε να δείτε τι έχετε να πάθετε. Όλοι αυτοί που σας υποστηρίζουν σήμερα διότι είστε ο Μωυσής και μας σώσατε από την πανδημία, μόλις κάνετε αυτό το απονενοημένο διάβημα θα δείτε τις δημοσκοπήσεις, τους δείκτες των αγορών και θα δείτε και ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου από τον πρωθυπουργό να φέρει στη Βουλή τα στοιχεία για το πόσα χρήματα δόθηκαν, σε ποια ΜΜΕ και με ποια κριτήρια, καθώς, όπως είπε, «είναι δημόσιο χρήμα, δεν είναι δικά σας λεφτά». Όπως πρόσθεσε, μη δημοσιοποιώντας αυτά τα στοιχεία «καταργείτε τη Διαύγεια», έναν νόμο που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί κατάκτηση. «Όσο κι αν προσπαθείτε να κρύψετε την πραγματικότητα πίσω από ΜΜΕ που διαμορφώνουν μια επίπλαστη εικόνα δεν αρκεί γιατί η πραγματικότητα είναι πεισματάρα», υπογράμμισε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.