Quantcast
Η πορεία του Ορούτς Ρέις και ο διάλογος Παναγιωτόπουλου - κυβερνήτη φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ - enikonomia.gr
share

Η πορεία του Ορούτς Ρέις και ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – κυβερνήτη φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ

δημοσιεύτηκε:

Του Χρήστου Μαζανίτη

Περίπου στις 11 το βράδυ της Τρίτης το Ορούτς Ρέις πέρασε το ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εντός της οποίας κινείται, δείχνοντας ότι κάνει έρευνες. Κινείται με πορεία 230ο δυτική νοτιοδυτική και ταχύτητα περίπου 4 κόμβων. Απέχει περίπου 60 ναυτικά μίλια από το δυτικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Το Πολεμικό Ναυτικό, με ισχυρή δύναμη, συνεχίζει να έχει υπό ασφυκτικό κλοιό συνοδείας το τουρκικό ερευνητικό και την μειωμένη αριθμητικά συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων, μετά την αποχώρηση του KEMAL REIS λόγω προβλημάτων πλεύσης από την επαφή που είχε με την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κυβερνήτη της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, του έδωσε συγχαρητήρια για την ναυτοσύνη του και την ψυχραιμία, αφού με τους ελιγμούς του κατάφερε να γλιτώσει ενδεχόμενη ζημιά στο καράβι του από τους λάθος χειρισμούς που έκανε ο κυβερνήτης του Kemal Reis. Καταλήγοντας, του είπε ότι ήταν μαγκιά ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την κατάσταση.​


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.