Quantcast
Ζάεφ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς - enikonomia.gr
share

Ζάεφ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς

δημοσιεύτηκε:

Την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα στάση του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στη χώρα του και την πεποίθησή του ότι η Αθήνα θα στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ.
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα και θα συμμετάσχει στην 24η συζήτηση του Economist με την κυβέρνηση της Ελλάδας, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και αύριο θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο euronews, μεταξύ άλλων, απηύθυνε κάλεσμα για στενότερη συνεργασία, κυρίως στον οικονομικό τομέα. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει από όταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία», ανέφερε.
Σε ερώτηση για το ποια είναι η σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ζάεφ απάντησε: «Έχουμε επικοινωνήσει μερικές φορές για να ανταλλάξουμε απόψεις, κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν η εποχή που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητούσε για τη Βόρεια Μακεδονία και ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν πολύ θετικός. Επικοινωνήσαμε επίσης όταν ελήφθησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και μου εξήγησε ότι η επιστημονική επιτροπή της Ελλάδας είναι αυστηρή, ότι δεν ήταν πολιτικά τα μέτρα που ελήφθησαν».
Αναφέρθηκε, επίσης, στην ένταση που επικρατεί στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζητώντας την έναρξη διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Όπως υπογράμμισε, «το θέμα είναι σημαντικό για όλη την περιοχή, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Τουρκία. Καταρχάς, εγώ είμαι ο Ζόραν Ζάεφ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και την πετύχαμε μέσα από το διάλογο, προσπαθώντας να δεχθούμε και να προστατεύσουμε τον εταίρο της άλλης πλευράς. Στηρίζω πολύ την απόφαση της Τουρκίας να αποσύρει τα πλοία και στηρίζω την επιτροπή για την αποκλιμάκωση του προβλήματος».

Πηγή: euronews


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.