Quantcast
Κακοκαιρία "Ιανός": Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία “Ιανός”: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

δημοσιεύτηκε:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου σε πολλές περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία “Ιανός” η οποία θα σαρώσει τη χώρα, φέρνοντας έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Πολλοί δήμοι σε περιοχές που πλήττονται ή πρόκειται να πληγούν αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία προκειμένου να μην υπάρξουν μετακινήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων λόγω των δύσκολων συνθηκών και να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους. Η λίστα των περιοχών και των δήμων που προχωρούν σε ανάλογες αποφάσεις ανανεώνεται διαρκώς.

Ηλεία
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλου. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας των μαθητών, μετά τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επικείμενη εκδήλωση ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων.
Αχαΐα
Κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και του δήμου Δυτικής Αχαΐας, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Σπύρου Μυλωνά. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
Ζάκυνθος
Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη θα είναι κλειστά την Παρασκευή και τα σχολεία της Ζακύνθου όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν το νησί.

Κεφαλονιά – Ιθάκη
Όπως ενημέρωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δια του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρου Τραυλού, τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη επίσης δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Παρασκευή (18/9), για προληπτικούς λόγους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων «Ιανός».
Θήβα
Ο Δήμος Θηβαίων με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι με απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής του θα είναι κλειστά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. Η απόφαση ελήφθη μετά το υπ’ αρ. 04/16-9-2020 έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ/ΕΜΚ, που προβλέπει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους, με ισχύ από το απόγευμα της Πέμπτης 17/9 έως και το Σάββατο 19/9. Επιπλέον, συνεκτιμήθηκε η δυσκολία υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες προαυλισμού των μαθητών, φυσικού αερισμού και καθαριότητας των αιθουσών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Άργος- Μυκήνες
Σε ετοιμότητα είναι και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών για το επερχόμενο πέρασμα του “Ιανού”. Με ανακοίνωσή του ο Δήμος γνωστοποίησε ότι αύριο, Παρασκευή τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Λόγω της πρόβλεψης της ΕΜΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ακραία καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τις επόμενες ώρες την περιοχή μας και για την προστασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού κατά την μετακίνηση τους, με απόφαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ για αύριο Παρασκευή 18/9”.
Χαλκίδα
Με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και έχοντας υπόψιν το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ., διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και των Δομών των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ για αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. Η διακοπή λειτουργίας θα γίνει για προληπτικούς λόγους ασφαλείας λόγω των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων, που θα επηρεάσουν τον Δήμο Χαλκιδέων αλλά και υγιεινής, καθώς θα είναι δυσχερής η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων πρόληψης από την μετάδοση του κορονοϊού Covid-19 (π.χ. διαλείμματα μάσκας στο προαύλιο, εξαερισμός αιθουσών).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.