Quantcast
Τσίπρας από Κοζάνη: Να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής - enikonomia.gr
share

Τσίπρας από Κοζάνη: Να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση στη λήψη έκτακτων μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η οποία πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού και την απολιγνιτοποίηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με τους πέντε δημάρχους της περιοχής. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδειξε αδράνεια και δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την πανδημία, αλλά σημείωσε πως το ζήτημα είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε από εδώ και στο εξής αυτήν την πραγματικότητα, καθώς, όπως είπε, «πρώτιστο ενδιαφέρον μας είναι η δημόσια υγεία». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι είναι έκτακτη η σημερινή επίσκεψή του στην Κοζάνη, επειδή είναι η πρώτη περιοχή της Ελλάδας στην οποία εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα στη δεύτερη φάση της πανδημίας.

«Είναι η πρώτη περιοχή της χώρας που εισέρχεται στην κατηγορία επικινδυνότητας 4 και η πρώτη περιοχή που υπόκειται σε διαδικασία μερικού lockdown, αλλά lockdown είναι. Μόνο τα σχολεία λειτουργούν», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είναι διαδικασία εξάντλησης και της οικονομίας όταν πηγαίνουμε σε μια δεύτερη αναγκαστική παύση εργασιών, ιδιαίτερα σε μια περιοχή η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη εξαιτίας του γεγονότος ότι βρίσκεται σε μία περίοδο μετάβασης, χωρίς σχέδιο, από τον λιγνίτη, που απασχολεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού και παράγει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ, αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά θα έχουν μια σωρευτική πίεση».
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η περιοχή της Κοζάνης είχε συρροή κρουσμάτων και στην πρώτη φάση της πανδημίας. Ήρθε στην πόλη για να δει πώς είναι η κατάσταση στο ΕΣΥ και στο τοπικό δημόσιο νοσοκομείο, για το οποίο πληροφορήθηκε ότι δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική ενίσχυση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κλινών σε ΜΕΘ ή σε προσωπικό. Όπως υπογράμμισε, σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η καταγραφή των προβλημάτων και η διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπισή τους. Επίσης, τόνισε ότι η Κοζάνη δεν πρέπει να έχει την αρνητική πρωτιά στο θέμα της πανδημίας και να έχει μία ευνοϊκή μεταχείριση από την πολιτεία με έκτακτα μέτρα ενίσχυσης.
«Το μερικό… ήταν το “κερασάκι στην τούρτα” των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή κι έχει φέρει σε απόγνωση τους επαγγελματίες», σημείωσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας και πρόσθεσε πως η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης περνάει μία πολύ δύσκολη περίοδο λόγω του κορονοϊού και της απολιγνιτοποίησης. Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο δημαρχείο Κοζάνης φορώντας μάσκα και συνοδευόμενος από τους Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέα Ξανθό και Αλέξη Χαρίτση. Οι πρώτες κουβέντες με τους δημάρχους αφορούσαν στην εφαρμογή των έκτακτων μέτρων στην Κοζάνη και ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήρθε προετοιμασμένος βγάζοντας ένα μπουκαλάκι με αντισηπτικό από την τσέπη του.

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του κ. Τσίπρα:

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ/kozanimedia.gr
Πηγή φωτό και βίντεο: kozanimedia.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.