Quantcast
Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown - Τι λένε οι ειδικοί - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown – Τι λένε οι ειδικοί – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown εάν δεν φτάσουμε στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου. “Το βασικό ερώτημα είναι ποια είναι τα κριτήρια αυτά που θα μας επιτρέψουν να χαλαρώσουμε στο τέλος του μήνα. Είναι πολλά τα κριτήρια αλλά μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο αυτό που είδαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, να μπορούμε να συμβιώσουμε με τον ιό, ήταν του Σεπτεμβρίου, όπου είχαμε 200,300, 400 κρούσματα, χωρίς μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας. Ξαφνικά όταν άρχισε να γίνεται 800, 1500 και 2000 η πίεση στο σύστημα υγείας έγινε πολύ μεγάλη και απότομη. Άρα, με αυτό το κριτήριο λέμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα επίπεδο κρουσμάτων που έδειξε ότι μπορεί να ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό φορτίο για το Σύστημα Υγείας, που δεν θα το θέτει σε κίνδυνο” είπε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

“Θέλαμε να προλάβουμε τις εξελίξεις πριν μας προλάβουν εκείνες” σημείωσε ο κ. Πέτσας, εξηγώντας πώς φτάσαμε στο lockdown. “Ένας μικρός κυματισμός μετατράπηκε σε ένα κύμα και αυτό το κύμα πήγε να γίνει ένα τσουνάμι για να πνίξει το ΕΣΥ. Γι αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να μην περιμένει το πώς θα πάνε τα μέτρα που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα. Κινηθήκαμε άμεσα προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα και να τιθασεύσουμε μέχρι το τέλος του μήνα αυτό το κύμα που ήταν πολύ επικίνδυνο”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Όπως φαινόταν από τις τελευταίες ημέρες και την αύξηση των κρουσμάτων που είχαμε, μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουμε να γεμίσουν 150 ΜΕΘ μόνο από τα κύματα των τελευταίων ημερών”




Ίδια άποψη εξέφρασε και ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. “Το lockdown είναι έως τα τέλη Νοεμβρίου, προς το παρόν, και προφανώς θα επανασταθμιστούν τα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα λήξει σίγουρα η έκτακτη κατάσταση” τόνισε. “Εάν δεν πέσουν τα κρούσματα, το θεωρώ αυτονόητο. Θα επανασταθμιστούν τα πράγματα για όλα τα μέτρα. Ουδείς μπορείς να προβλέψει τι θα γίνει, όταν εξελίσσονται τόσο γρήγορα τα πράγματα” πρόσθεσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.