Quantcast
Lockdown: Με ποιο sms μπορείτε να πάτε κομμωτήριο το Σαββατοκύριακο - enikonomia.gr
share

Lockdown: Με ποιο sms μπορείτε να πάτε κομμωτήριο το Σαββατοκύριακο

δημοσιεύτηκε:

Σε… ρυθμούς lockdown θα κινείται από το Σάββατο στις 6 π.μ. η χώρα και ήδη σχηματίζονται “ουρές” έξω από τα κομμωτήρια, καθώς από Δευτέρα και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα κατεβάσουν ρολά. Ωστόσο, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για την εξυπηρέτηση και των τελευταίων πελατών τα κομμωτήρια θα είναι ανοιχτά το Σάββατο και την Κυριακή. Με ποιο sms όμως θα μπορούν να μετακινηθούν οι ενδιαφερόμενοι από το Σάββατο οπότε και θα ισχύουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις; Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, ότι θα πρέπει να στείλουν sms με τον κωδικό 2. Αυτόν δηλαδή που θα χρησιμοποιείται και για τα σούπερ μάρκετ και για τα καταστήματα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β) υπάρχουν τρεις επιλογές: sms στο 13033, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

1. Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση. Το sms πρέπει να είναι της μορφής:
X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:
1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Ως απάντηση θα λαμβάνετε:
Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.