Quantcast
Μητσοτάκης: Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού δεν συνδέεται με το άνοιγμα του τουρισμού - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού δεν συνδέεται με το άνοιγμα του τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

Στο ζήτημα που προέκυψε σχετικά το κατά πόσο συνδέεται η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού με το άνοιγμα του τουρισμού αναφέρθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι “στην Ελλάδα ο συναγερμός για τον κορονοϊό σήμανε από τις αρχές του Φθινοπώρου. Για δύο μήνες τουλάχιστον βλέπαμε μια αύξηση των κρουσμάτων που ήταν λελογισμένη και ελεγχόμενη. Μια αύξηση των κρουσμάτων που σύμφωνα με τις αναλύσεις μας δεν συνδέεται με το άνοιγμα του τουρισμού”.

Ο Πρωθυπουργός θέλησε να τεκμηριώσει τη συγκεκριμένη άποψή του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “χώρες οι οποίες έμειναν εντελώς κλειστές, όπως το Ισραήλ, είδε έξαρση του κορονοϊού τον Σεπτέμβριο. Η Κύπρος είχε πιο αυστηρές διαδικασίες από εμάς και χτυπήθηκε και συνεχίζει να χτυπιέται ακόμα. Και υπάρχει κι ένα επιχείρημα για το οποίο δεν έχω ακούσει αντίλογο: αν η αύξηση των κρουσμάτων συνδεόταν με το άνοιγμα του τουρισμού θα έπρεπε να την έχουμε δει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και όχι στα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου. Αυτό είναι προφανές, δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιδημιολόγος για να το διαπιστώσει”.
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι “μας ζητούσε τον Μάιο να ανοίξουμε τον τουρισμό. Είπατε τότε αυτά και μετά τα εντελώς αντίθετα. Ανοίξαμε τον τουρισμό οργανωμένα και με μεγάλο αριθμό τεστ σε επισκέπτες μας”.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.