Quantcast
Κορονοϊός: Στη μάχη με μηχάνημα αυτόματης παραγωγής 200.000 μασκών την εβδομάδα ο Στρατός - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Στη μάχη με μηχάνημα αυτόματης παραγωγής 200.000 μασκών την εβδομάδα ο Στρατός – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Στρατός Ξηράς προμηθεύτηκε ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα κατασκευής χειρουργικών μασκών το οποίο θέτει σε λειτουργία. Η εγκατάσταση της μηχανής αυτόματης παραγωγής έγινε πριν από 2 εβδομάδες στις εγκαταστάσεις του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου (700 ΣΕ), στον Πειραιά και ήδη από την Δευτέρα έχει ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του. Πρόκειται για μία υπερσύγχρονη μηχανή, πλήρως αυτοματοποιημένη, παραγωγής 200.000 χειρουργικών μασκών την εβδομάδα.
Επιδίωξη του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ήταν η αγορά μίας μηχανής η οποία θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις παραγωγής και ανεμπόδιστης προμήθειας χειρουργικών μασκών τόσο για τις ανάγκες όλων των Στρατιωτικών Νοσοκομείων όσο και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Η μηχανή βρέθηκε και παραγγέλθηκε καινούρια από εργοστάσιο κατασκευής αυτοματοποιημένων συστημάτων παραγωγής, στην Κίνα και ήρθε στην Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες.
Με την πολύτιμη αυτή προσθήκη στην γραμμή παραγωγής του 700 ΣΕ, απελευθερώνεται ανθρώπινο δυναμικό από την γραμμή παραγωγής χειροποίητων υφασμάτινων μασκών, και η αξιοποίησή τους σε άλλους εξίσου σημαντικούς τομείς, όπως η κατασκευή στολών, αρβύλων κ.α. Το σημαντικό με αυτή την μηχανή είναι ότι μπορεί να παράξει μάσκες με διάφορες προδιαγραφές. Τόσο, δηλαδή, τις χειρουργικού τύπου όσο και πολλαπλών χρήσεων, ανάλογα με τα υλικά που θα επιλεγούν κάθε φορά για την εξυπηρέτηση των αναγκών που προκύπτουν. Επιπλέον, όταν τελειώσει η πανδημία η μηχανή θα συνεχίζει να παράγει χειρουργικές μάσκες για τις ανάγκες όλων των Στρατιωτικών Νοσοκομείων. Ούτως η άλλως οι μάσκες είναι απαραίτητες διαχρονικά κι όχι λόγω κορονοϊού covid-19.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.