Quantcast
Πολάκης: Οικονομική στήριξη στην κοινωνία γιατί μετά την πανδημία θα έχουμε νεκρούς από την πείνα - enikonomia.gr
share

Πολάκης: Οικονομική στήριξη στην κοινωνία γιατί μετά την πανδημία θα έχουμε νεκρούς από την πείνα

δημοσιεύτηκε:

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης. Σε δηλώσεις του στο Zarpa Radio ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρέθηκε στα Χανιά και έδωσε το παρών σε έργα που γίνονται σε δρόμο στα Σφακιά, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για έλλειψη σχεδιασμού και σπασμωδικές κινήσεις, ενώ ζήτησε γενναία ενίσχυση στην αγορά, με χρήση των 37 δισ. ευρώ που άφησε στα ταμεία ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει σχέδιο, έχουν χάσει την μπάλα, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Βλέποντας και κάνοντας δρα η κυβέρνηση, τη μία ημέρα κλείνουν, την άλλη ανοίγουν, ενώ δεν προετοίμασαν το ΕΣΥ όπως έπρεπε. Τώρα χρειάζονται παρεμβάσεις στην υγεία και τεράστια οικονομική στήριξη στην κοινωνία. Τα 37 δισ. που αφήσαμε, “ένας σκασμός λεφτά”, πρέπει να πέσουν στους ανθρώπους για να τονωθεί η κίνηση, αλλιώς μετά την κρίση της πανδημίας θα έχουμε νεκρούς από την πείνα». Αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την πρόθεσή του να φορέσει την ιατρική ποδιά για να “πολεμήσει” τον κορονοϊό, σχολίασε:

«Από τις πρώτες μέρες που άρχισε να εξελίσσεται η πανδημία πήγα στον κ. Κικίλια και του είπα πως τα 600 κρεβάτια ΜΕΘ θα γινόταν 1.200, όταν εκείνοι έλεγαν, έχοντας χάσει τη μπάλα, ότι θα μπορούν να αυξηθούν μόνο κατά 100. Δυστυχώς δεν το έκαναν και αυτό φαίνεται με την καταστροφική εξέλιξη. Είχα δηλώσει ότι μπορώ να προσφερθώ εθελοντικά με βάρδιες στον κεντρικό κόμβο του συστήματος, την υπηρεσιακή ομάδα του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, η οποία διαχειρίζεται τις κλίνες των ΜΕΘ και τις Covid και η οποία συντονίζει τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση όλων των εκτάκτων και βαρέων περιστατικών. Είχα δουλέψει με αυτή την ομάδα και όσο ήμουν υφυπουργός, φτιάχνοντας παράλληλα την ηλεκτρονική πλατφόρμα που και σήμερα διαχειρίζονται οι κλίνες ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα. Το ξαναείπα και τον Σεπτέμβριο από το βήμα της Βουλής, όταν βλέπαμε που θα πάει το πράγμα. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Όταν πάω εκεί, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει την αισχρή επικοινωνιακή πολιτική της, με τα “πετσοταισμένα” ΜΜΕ να μιλούν για επανάσταση στον χώρο της υγείας. Ευτυχώς που τους παραδώσαμε ένα ΕΣΥ με χρηματοδότηση πάνω από 1 δισ. χρηματοδότηση, 19.500 προσλήψεις, +130 κρεβάτια ΜΕΘ εν μέσω μνημονίων, αλλιώς ήδη θα είχε κρασάρει το σύστημα από το πρώτο κύμα της πανδημίας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την απουσία μέτρων, ενώ ανοίγοντας τον τουρισμό χωρίς προϋποθέσεις, όπως είπε, έκανε… ανοικτό κάλεσμα στον κορονοϊό:

«Αν είμασταν εμείς κυβέρνηση, θα είχαμε την ευθύνη. Τώρα την έχει η Νέα Δημοκρατία και ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει γίνει καταστροφική διαχείριση, αφού μετά την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος με το lockdown και τις θυσίες του ελληνικού λαού, ανοίξαμε στον τουρισμό χωρίς κανένα σχέδιο. Πήγε ο Μητσοτάκης στη Σαντορίνη και, υποκύπτοντας στην TUI και τα άλλα μεγάλα τουριστικά γραφεία, άνοιξε τα σύνορα χωρίς τα κοινά υγειονομικά πρωτόκολλα. Έβαλε όμως υποχρεωτικό τεστ στους τουρίστες τον… Νοέμβριο. Δεν έγιναν παρεμβάσεις στον χώρο των ΜΜΜ, των σχολείων, σε αντίθεση με άλλα κράτη. Τέλος, μίλησε για τεράστια στοχοποίηση από τα «πετσοταϊσμένα» ΜΜΕ προς το πρόσωπό του, αναφερόμενος στο περιστατικό με το βίντεο που έκανε στο νοσοκομείο «Σωτηρία»:

«Όταν έβγαλα τη μάσκα στο Σωτηρία με τον κοντινότερο άνθρωπο στα 3 μέτρα για να αποκαλύψω τα ψέματα που έλεγε ο Τασούλας από το βήμα της Βουλής για τις ανοικτές ΜΕΘ, αντί να μιλήσουν γ’ αυτό, μιλούσαν για τη μάσκα που έβγαλα.

Πηγή πληροφοριών: zarpanews.gr/Zarpa Radio


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.