Quantcast
Ξενογιαννακοπούλου: Το χειρότερο ενδεκάμηνο για την απασχόληση από το 2013 - enikonomia.gr
share

Ξενογιαννακοπούλου: Το χειρότερο ενδεκάμηνο για την απασχόληση από το 2013

δημοσιεύτηκε:

“Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Π/Σ «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Νοέμβριο αποτυπώνουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας” επισημαίνει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με τα στοιχεία του Π/Σ «ΕΡΓΑΝΗ» Νοεμβρίου.
“Καταγράφεται το μήνα Νοέμβριο μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 29.933 θέσεις εργασίας.
-Δημιουργήθηκαν φέτος 40.423 λιγότερες θέσεις εργασίας.
– Οι αναγγελίες προσλήψεων από την αρχή του χρόνου έως και τον Νοέμβριο ήσαν μειωμένες κατά 737.570 σε σχέση με το 2019!
– Το συνολικό ισοζύγιο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020 (90.887) όχι μόνο είναι δραματικά μειωμένο σε σχέση με το ισοζύγιο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2019 (131.310), αλλά είναι και το χειρότερο ισοζύγιο από το 2013!
Στη ζοφερή αυτή κοινωνική πραγματικότητα της κατάρρευσης της αγοράς εργασίας, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με τις επιλογές της να τροφοδοτεί την ύφεση, την ανεργία, τα λουκέτα στην αγορά και την φτώχεια. Όχι μόνο αρνείται με ιδεοληψία να στηρίξει με τα αναγκαία μέτρα την πραγματική οικονομία, τους εργαζομένους και τους κοινωνικά ευάλωτους, αλλά απεργάζεται εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, lockdown και κοινωνικής ανασφάλειας την περαιτέρω επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων” τονίζει η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.