Quantcast
Γκάγκα για εμβόλιο κορονοϊού: Δεν έχω καμία παρενέργεια - enikonomia.gr
share

Γκάγκα για εμβόλιο κορονοϊού: Δεν έχω καμία παρενέργεια

δημοσιεύτηκε:

Την ευχή “να εμβολιαστούμε γρήγορα και να έχουμε μία φυσιολογική ζωή” διατύπωσε η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια πνευμονολογικής κλινικής του “Σωτηρία”, που ήταν μεταξύ όσων εμβολιάστηκαν σήμερα κατά του κορονοϊού, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ελευθερία” .

“Αισθάνομαι πολύ καλά. Αισθάνομαι ακόμη καλύτερα. Την ώρα που έκανα το εμβόλιο αισθάνθηκα ακριβώς όπως το εμβόλιο της γρίπης. Δεν είχε καμία παρενέργεια. Μείναμε για λίγο έξω από εμβολιαστικό κέντρο και όλοι καλά ήμασταν” δήλωσε η Μίνα Γκάγκα στο Οpen.
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι παρενέργειες θα μπορούσαν να εμφανιστούν, ανέφερε πως “μπορεί να έχει τα επόμενα 24ωρα αυτά που έχει και ο αντιγριπικός εμβολιασμός, να αισθάνεσαι μυϊκούς πόνους ή να σηκώσω λίγο πυρετό… Άμα τα αισθανθώ θα ειδοποιήσω. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί. Δεν έχουμε ιδιαίτερα συμβάντα μέχρι τώρα”.
Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει διστακτικότητα μεταξύ των νοσηλευτών για το εμβόλιο, η ίδια σχολίασε πως: “εγώ με αυτούς που συναναστρέφομαι θα κάνουν το εμβόλιο. Αύριο και μεθαύριο θα εμβολιαστούν οι νοσηλεύτριες της κλινικής” και συμπλήρωσε: “υπάρχει ένα έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα που δεν έχω ιδέα από ποιους υποκινείται και είναι εντελώς λάθος στη βάση του. Είναι αβάσιμο, παρακολουθούνται όλα τα στοιχεία από όλους τους σχετικούς Οργανισμούς. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια κόσμου και ξαφνικά βρίσκεται τόσος κόσμος που πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας. Δεν υπάρχει επιστημονική βάση γι’ αυτές”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.