Quantcast
ΕΛ.ΑΣ.: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση δημοσίων συναθροίσεων - Τι ισχύει - enikonomia.gr
share

ΕΛ.ΑΣ.: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση δημοσίων συναθροίσεων – Τι ισχύει

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το μέτρο του ορίου των 100 ατόμων σε δημόσιες συγκεντρώσεις έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Οικονόμου, διευκρίνισε ότι όπως και στις άλλες δραστηριότητες, έτσι και στις συγκεντρώσεις, «επιτρέπεται να κάνουμε ένα άνοιγμα», ενώ απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη χρονική ισχύ του μέτρου, είπε ότι όπως συμβαίνει και στις άλλες περιπτώσεις, θα αποφασίζεται η παράταση ή αναστολή του μέτρου κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση της Επιτροπής.
«Προσπαθούμε να βρούμε μία κανονικότητα και στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε ο υφυπουργός, τονίζοντας πως πλέον επιτρέπεται «στο πλαίσιο του νέου νόμου κι όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες σε ομάδες ανθρώπων να διαδηλώσουν».
«Θα έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν», είπε για τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις της χώρας κατά του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Παιδεία.
«Εκείνο που χρειάζεται είναι να αποφεύγουμε το συνωστισμό», είπε ξεκαθαρίζοντας πως «η απόφαση του Αρχηγού αφορά στις δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ.», η απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας για απαγόρευση όλων των συναθροίσεων από σήμερα στις 6 το πρωί, έως την ίδια ώρα της 1ης Φεβρουαρίου, που εκδόθηκε τα ξημερώματα, διευκρινίζεται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Ειδικότερα, όπως τονίζεται από το Αρχηγείο, «πρόκειται για εισήγηση της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η οποία για να αποκτήσει τυπική ισχύ, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση Απόφασης από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση». Και για να γίνει πιο κατανοητό, ώστε να αρθούν η εντυπώσεις από τη λέξη «απαγορεύεται», το Αρχηγείο αναφέρει ότι «ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη aπόφαση, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής, επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις έως 100 άτομα, με την απαραίτητη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.