Quantcast
Γεωργιάδης: Δεν ξέρω πρακτικά τι σημαίνει το γενικευμένο lockdown εδώ που είμαστε - To click away δεν έχει επιβαρύνει - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Δεν ξέρω πρακτικά τι σημαίνει το γενικευμένο lockdown εδώ που είμαστε – To click away δεν έχει επιβαρύνει

δημοσιεύτηκε:

“Αν ο υπουργός Υγείας, που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση”, τόνισε δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ότι θα εισηγηθεί καθολικό lockdown στην Αττική, μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και την ανησυχία για την πίεση στα νοσοκομεία.
O κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι η μεγάλη ανησυχία αφορά την Αττική καθώς εκεί ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας, είναι πυκνοκατοικημένη και εάν ξεφύγει η πανδημία μπορεί να λάβει πολύ άσχημες διαστάσεις. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις ανακοινώνονται κεντρικά και θεσμικά και πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει το γενικευμένο lockdown καθώς η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown.
“Δεν ξέρω τι θα πει το γενικευμένο lockdown. Σε lockdown είμαστε και τώρα. Και τον Νοέμβριο που είχαμε το γενικευμένο lockdown χωρίς σχολεία και λιανεμπόριο, πάλι πάρα πολύ κόσμο έβλεπα στους δρόμους. Δεν ξέρω πρακτικά τι θα πει το γενικευμένο lockdown πια εδώ που είμαστε”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.
“Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο υπουργός σημείωσε ότι, κατά τη δική του γνώμη, ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση.
Τέλος, ανέφερε ότι αφού γίνει η εισήγηση θα είναι καλό να δοθεί και λίγος χρόνος για συζήτηση των μέτρων. “Καλό είναι να έχουμε και λίγο χρόνο να το συζητήσουμε για να γίνεται σωστά η ανακοίνωση για να μην έχουμε πάλι πισωγυρίσματα και εικόνα που δεν είναι σωστή, δίνοντας την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να λέει διάφορα”, είπε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.