Quantcast
ΚΙΝΑΛ για κακοκαιρία: Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε αναποτελεσματικό και ανίκανο - enikonomia.gr
share

ΚΙΝΑΛ για κακοκαιρία: Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε αναποτελεσματικό και ανίκανο

δημοσιεύτηκε:

Ανακοίνωση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι “αναδείχθηκε στην πράξη η πλήρης έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών και η ουσιαστική απουσία της Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη συντονισμού με βάση τον Νόμο 4662/2020», ενώ προσέθεσε πως τίποτα δεν λειτούργησε.
Όπως αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωσή του, χρειάστηκε τελικά μια ολόκληρη εβδομάδα, για να αποκατασταθεί η παροχή ρεύματος στα νοικοκυριά στη Β. Αττική (ακόμα υπάρχουν προβλήματα).
Με βάση αυτή την εκτίμηση το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ότι το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε ανίκανο και αναποτελεσματικό ενώ επισημαίνει πως «η σοβαρή καθυστέρηση της κήρυξης των περιοχών σε έκτακτη ανάγκη και το απίστευτο κουβάρι των συναρμοδιοτήτων, οδήγησε σε τραγελαφικά φαινόμενα. Όπως και η διαλυτική κατάσταση στον ΔΕΔΔΗΕ, παρά τις μεγάλες και φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του». Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση πως δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και πως «όλοι δηλώνουν πως τα έκαναν όλα καλά και ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους. Η επικοινωνιακή διαχείριση δεν φτάνει για να καλύψει τη χρεωκοπία στην πράξη».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.