Quantcast
Self tests: Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί - enikonomia.gr
share

Self tests: Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί

δημοσιεύτηκε:

Να είναι αποκλειστικά σε ατομικές συσκευασίες τα self test για τον COVID-19 ζητεί με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) από την Πολιτεία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι παραδόσεις των self tests προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι παραδόσεις της εταιρείας Roche στα φαρμακεία είναι πολυσυσκευασίες οι οποίες περιέχουν 25 self tests.
Μέσα στις συσκευασίες περιλαμβάνονται:
-25 Αναλυτικές οδηγίες του συγκεκριμένου test με φωτογραφική αναπαράσταση
-25 Τεμάχια με βαμβακοφόρο στυλεό (μπατονέτα) για τη λήψη ρινικού επιχρίσματος
-25 Δοκιμαστικοί σωλήνες με ενσωματωμένο το υγρό αντιδραστήριο
-25 Ειδικά προσαρμοζόμενα πώματα για το σωλήνα, που λειτουργεί ως σταγονόμετρο
-25 πλακέτες διεξαγωγής του self test
Η εταιρεία όφειλε να παρέχει όλα τα ανωτέρω σε ατομικές συσκευασίες. Δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι φαρμακοποιοί να διανείμουν τα αντιδραστήρια τοποθετώντας τα μέσα σε εκατομμύρια ατομικές συσκευασίες. Η πολιτεία είχε υποχρέωση να ελέγξει τη διαδικασία και να διασφαλίσει την ορθότητα των συσκευασιών.
Λόγω των παραλείψεων αυτών οι πολίτες ταλαιπωρούνται με μεγάλο χρόνο αναμονής αφού οι φαρμακοποιοί είναι αναγκασμένοι να ετοιμάζουν τις ατομικές συσκευασίες για τον καθένα.
Όπως πληροφορήθηκε ο Σύλλογος ,το πρόβλημα αφορά μόνο στην συγκεκριμένη εταιρεία και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Σύλλογος , όλες οι επόμενες παραδόσεις των άλλων εταιρειών δεν θα έχουν αυτό το πρόβλημα.
Ο Σύλλογος απαιτεί από την Πολιτεία να μεριμνήσει και να διασφαλίσει ότι τα tests των επομένων διαγωνισμών να είναι αποκλειστικά σε ατομικές συσκευασίες.
Οι φαρμακοποιοί έχουν τη διάθεση να συμβάλλουν και να προσφέρουν στην επιτυχία του εγχειρήματος και το έχουν αποδείξει από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας .Δεν είναι όμως δυνατόν να επιφορτίζονται και με την αντιμετώπιση τέτοιων αστοχιών και παραλείψεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.