Quantcast
Γεωργιάδης: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εστίαση - Ποιες αλλαγές έρχονται στην απαγόρευση κυκλοφορίας - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εστίαση – Ποιες αλλαγές έρχονται στην απαγόρευση κυκλοφορίας

δημοσιεύτηκε:

Αλλαγές έρχονται από τη Μεγάλη Εβδομάδα στην απαγόρευση κυκλοφορίας.
Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 10 μ.μ. τη Μεγάλη εβδομάδα, ενώ από τις 3 Μαΐου, οπότε και θα ανοίξει η εστίαση, η απαγόρευση θα αρχίζει στις 11 μ.μ.
Για το ωράριο λειτουργίας των εστιατορίων, είπε ότι αυτά θα κλείνουν στις 11 μ.μ και εξήγησε ότι όσοι μένουν κοντά στο εστιατόριο θα μπορούν να φύγουν στις 11 μ.μ.  ωστόσο όσοι μένουν μακριά θα πρέπει να κάνουν το κουμάντο τους για να μην φύγουν από το όριο.
Για τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, είπε «συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εστίαση και αφού ανοίξουν δίνουμε από την αναπτυξιακή τράπεζα 500 εκατ. ευρώ δάνεια χαμηλότοκα για επενδυτικούς σκοπούς, κάνουμε μόνιμη μείωση φόρων, μειώνουμε προκαταβολή φόρων – εισφορά αλληλεγγύης- ασφαλιστικές εισφορές όλα αυτά στην πραγματικότητα σε μόνιμη βάση, πληρώνουμε μέχρι τη Μ. Πέμπτη, που έρχεται, την επιστρεπτέα 7 όπου θα πάρουν 55.000 επιχειρήσεις της εστίασης περίπου 170 εκατ. ευρώ για να μπορούν να ξεκινήσουν, ξεκινάμε αμέσως μετά στις 10 Μαΐου την πλατφόρμα για να πάρουν οι επιχειρήσεις της εστίασης 330 εκατ. ευρώ, το 7% του τζίρου τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Επιπλέον, η εταιρεία Delta των ΗΠΑ ανακοίνωσε 2 πτήσεις προς Αθήνα γιατί αναμένουν αύξηση των τουριστών προς Ελλάδα. Το ίδιο και αεροπορικές εταιρείες από Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χτίσει τις βάσεις για να είναι το οικονομικό μας μέλλον λαμπρό. Μένει να πάμε να εμβολιαστούμε».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.